Teraz widzicie jak podziały w RiG-u się wykorzystuje przeciwko przedsiębiorczości.A to powinna być organizacja która ma decydujący wpływ szczególnie na podatki.To RiG powinien mieć dominację w RADZIE MIASTA.Może ktoś wyciągnie z tego jakieś wnioski przy finansowaniu kolejnej kampanii wyborczych!!!-POWODZENIA.
Wcale nie żałuje tych przedsiębiorców,powinien im dowali pełny-ful.Może wtedy nauczą się kogo finansować przy wyborach. Dwa RiG-i powinny natychmiast zwołać zebranie,wybrać nowe konkretne władze i zacząć prawdziwe działania a nie pozory.
Tak nasza piotrkowska władza ściąga inwestorów! Podwyższając podatki?? Żeby starczyło na murki i fontanny za 2 miliony?? I żeby PEUK i ekipa Chojniaka rosła w siłę?
Brawo Pan Szcześniak!
Głos rozsądku.
Panie Prezydencie - nie idź tą drogą...;-)
Ojciec prowadzi firmę, po przeliczeniu z nowymi stawkami wyszło, że zapłaci za to, że postawił hale, budynki, kupił ziemie oraz zatrudnia 30 pracowników dając im miejsce pracy nagrodę w postaci 16758 zł rocznie podatku. Dziękuję, ale to chore.
Haering jest w łodzkiej podstrefie ekonomicznej to chyba inna stawke płaci...
ale to jest proste i logiczne tylko władza nigdy tego nie potrafi pojąć
no pewnie. jeszcze o grosz by mozna bylo podniesc tu i tam. jaki łąskawca oszczedził nas biedny lud tym groszem :P
W niemczech i innych normalnych krajach nie ma takiego podatku ale także podatku od darowizny,wzbogacenia i jeszcze kilku.Mam dość tego kraju,jak skończę szkołę uciekam na zachód!
Przedsiębiorcy nie uciekną. Nie będą też mniej zarabiać. Ja najzwyklej w świecie w związku z podwyżką zus-u i podatku od nieruchomości zwolnię jedną osobę. Gratuluje podwyższenia wydajności w mojej firmie!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!