A dlaczego wg tej koncepcji odcinek ul. Krakowskie Przedmieście od ul. Śląskiej do al. Kopernika dalej jest odcięty?
Jedno z najgorszych skrzyżowań w PT. Stojąc na Przedborskiej nie widać ulicy śląskiej i krakowskiego przedmieścia. Czasami wyjazd z Przedborskiej przypomina jazdę na chybił-trafił. Trochę sie poprawiło jak od ulicy śląskiej lepiej oznaczono przejście dla pieszych wolniej jadą. Działaniem docelowym byłoby umieszczenie lusterka na śląską i krakowskie przedmieście ale na to od lat nikt nie wpadł. Może dlatego że szybko by ktoś zniszczył.
Pomysł ciekawy i układ dość czytelny. Oby jego żywot nie skończył się w szufladzie.
A dlaczego z budżetu miasta???!!!
Przecież ulice Śląska i Krakowskie Przedmieście to droga krajowa nr 91, więc finansowanie przebudowy powinna zapewnić Generalna Dyrekcja Dróg Krajowich i Autostrad.
Nie ma w UM żadnej mądrej głowy, która umiałaby sięgnąć po pieniądze z zewnątrz?
w ten sam sposób powinno być przebudowane rondo Sulejowskie wraz z poprzedzającym go od strony Śląskiej i Kopernika skrzyżowaniem
Piotrze, bez przesady!
Rondo Sulejowskie powinno zostać w końcu dużym, okrągłym rondem. A miejsce na to jest - wystarczy usunąć pozostałości stacji paliw, które nie wiedzieć jeszcze będą straszyć przejeżdżających przez to skrzyżowanie.
Oczywiście musimy poczekać na to jeszcze ze 3 lata, bo obecne władze Piotrkowa nie mają chęci i ochoty, a przede wszystkim umiejętności rozwiązywania najprostszych problemów...
Pan Konrad Ząbecki z MZDiK w dzisiejszym "Faktografie" stwierdził, że nie widzi potrzeby połączenia odcinka ul. Krakowskie Przedmieście od al. Koparnika do Śląskiej z planowanym rondem, gdyż kierowcy skracaliby sobie drogę!
Skąd on się urwał???!!!
Kto będzie skracał drogę ulicą z progami zwalniającymi?
Wg tego pana lepiej jeździć dookoła przez Śląską i Wiślaną lub ul. Żeromskiego, al. 3 Maja i Jagiellońską, robiąc dodatkowe kilometry, a co za tym idzie powodując większy hałas i zanieczyszczenie środowiska spalinami.
Miasta są dla ludzi, a nie dla urzędników!
Piotrkowianin jestem jak najbardziej przeciwny połączeniu ulicy Krakowskie Przedmieście z rondem i zgadzam się z Panem Kondrad-em tylko argumenty mam inne. Piotrkowianin ja mam wrażenie że ty nigdy nie widziałeś tej drogi. Tam znajdują sie dwie szkoły i ulica ta pełni rolę dużego ciągu komunikacyjnego dla dzieci. To że kierowcy będą mieli bliżej (w tym ja też) to nie znaczy że oni (my) są pępkiem świata. należy pamiętać o ruchu pieszym. Przecież tam obok jest szkoła krawiecka a szerokość chodnika to tragedia.
Dlatego należy wziąć pod uwagę wszystkie za i przeciw, bo życie ludzkie nie jest warte kilku kropel paliwa które spalisz jadąc przez Żeromskiego. Ja tak jeżdżę aby inni byli bezpieczni.
jeżeli budujemy (my bo z naszych pieniędzy) bliźniacze rondo t jest możliwość włączenia Krakówki.
A tak dla wiadomości włodarzy piotrkowskich dróg drogi są poto by łączyć a nie oddalać!
Co do ronda sulejowskiego mogę się zgodzić z piotrkowianinem
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!