metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mRn ~mRn (Gość)20.07.2011 12:47

No ja tego nie rozumiem co ludziom do tego zeby mozna bylo sobie rozpalic grilla w piotrkowskim parku ja jestem za tym aby mozna bylo tak rodzinnnie wyskoczyc na grilla do naszego parku a mi sie jednak zdaje ze nikomu by nie przeszkadzal swad z grilla przechodni tylko przechodza a nie specjalnie wachaja zapachy i mowia ze im to sie nie podoba :D

00

P51 ~P51 (Gość)20.07.2011 12:58

Nasz park jest na takie ekstrawagancje za mały.
A poza tym jak tu skupić się na grillu, kiedy wokoło tłum patrzący łakomie, a nad głowami stada kraczących wron i kawek sr..ących na wszystko z góry...?

00

to nie ma już innych problemów ~to nie ma już innych problemów (Gość)20.07.2011 13:14

To w Polsce i w Piotrkowie nie ma już innych problemów. Nie ma bezrobocia, nie ma biedy, służba zdrowia sprawnie działa, szkolnictwo jest bogate i dobrze wyposażone, są niskie ceny, nic tylko bawić się i gryylllować. Klasyczne odwracanie uwagi od ważnych i podstawowych spraw.

00

? ~? (Gość)20.07.2011 13:46

"mRn" napisał(a):
No ja tego nie rozumiem co ludziom do tego zeby mozna bylo sobie rozpalic grilla w piotrkowskim parku ja jestem za tym aby mozna bylo tak rodzinnnie wyskoczyc na grilla do naszego parku a mi sie jednak zdaje ze nikomu by nie przeszkadzal swad z grilla przechodni tylko przechodza a nie specjalnie wachaja zapachy i mowia ze im to sie nie podoba :D

Wróć do szkoły i naucz się polskiego!
A co do grillowania w parku. Park jest po to, aby odpocząć w nim na świeżym powietrzu i przy względnej ciszy. Skoro nie można palić tytoniu i pić alkoholu w miejscu publicznym, dlaczego można by smażyć kiełbasy? Stanowcze nie! Na grilla można pojechać na działkę lub w ustronne miejsce nad wodę, na łąkę itp. Smród w parku tak samo przeszkadza jak smród na balkonie!

00

ty45408 ~ty45408 (Gość)20.07.2011 20:41

Jak się okazuje przepisów zabraniających grillowania w piotrkowskich parkach nie ma[cytat]
Nie ma również przepisów zabraniających głośnego puszczania bąków w parkach, nie ma przepisów zabraniających głośnego bekania w parkach, nie ma przepisów zabraniających udawania głupiego itd.,itd. A gdzie dobre wychowanie, zwykłe poczucie przyzwoitości, kultura itd? Czy te zasady obowiązujące wszędzie na świecie w Polsce nie obowiązują panie kierowniku?

00

+40 ~+40 (Gość)20.07.2011 22:14

Bez przesady,już jeden publiczny grill przy dworcu PKS wystarczy!

"P51" napisał(a):

Zdecydowanie,park to nie miejsce na takie pikniki rodzinne.

00

zmęczony ~zmęczony (Gość)20.07.2011 22:53

a można w piotrkowskich parkach chociaż poleżeć na trawie? czy tylko można podziwiać trawę?

00

marek oczywiście ~marek oczywiście (Gość)20.07.2011 23:04

grilowanie rąk nie brudzi więc jestem na tak

00

cieciorka cieciorkaranga21.07.2011 10:09

"P51" napisał(a):
A poza tym jak tu skupić się na grillu, kiedy wokoło tłum patrzący łakomie, a nad głowami stada kraczących wron i kawek sr..ących na wszystko z góry...?

Chyba odwrotnie :/ Jak tu sobie wypoczywać w parku, spacerować z dziećmi, upajać się zielenią, gdy obok siedzi banda rozbawionych grilowiczów z rozrzuconymi tobołami żarcia, picia, śmieci i na dodatek jeszcze te wątpliwe aromaty węglonego mięsa.

00

P51 ~P51 (Gość)21.07.2011 10:42

"cieciorka" napisał(a):
Chyba odwrotnie :/ Jak tu sobie wypoczywać w parku, spacerować z dziećmi, upajać się zielenią, gdy obok siedzi banda rozbawionych grilowiczów z rozrzuconymi tobołami żarcia, picia, śmieci i na dodatek jeszcze te wątpliwe aromaty węglonego mięsa.

Może zostałem źle zrozumiany, bo nie dośc dobitnie i nieumiejętnie użyłem sarkazmu w wypowiedzi.
Mea culpa ;-)
Ja też jestem przeciwny grillowaniu w parku - to powinna być oaza spokoju,zieleni i ciszy , enklawa nirvany w naszym zwariowanym,pędzącym donikąd świecie.
Ale mogli by coś zrobić z tymi obrzydliwymi ptaszydłami ; hałasują,zanieczyszczają okolicę...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat