metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
resed resedranga16.02.2015 10:38

Mój sąsiad ma sklep z alkoholem, ale sumienie absolutnie nie pozwala mu sprzedawać tego alkoholu, żeby społeczeństwa nie rozpijać. Bo później wiele tragedii ludzkich jest. Więcej niż po użyciu tej tabletki.

81

dorosly ~dorosly (Gość)16.02.2015 10:39

macie racje dziewczyny [panie] walczcie o swojom przyjemność z seksu bo jest to chwila zapomnienia o codziennych kłopotach zakazach nakazach kościoła.ci co teraz mówją o sumieniu to już zapomnieli co robili dawniej seks imprezy. i traz żal im dupe ściska bo już nie mogą zaznać tej przyjemności z seksu i chcą sie powoływać na sumienie. a tabletki są dozwolone i poweinni nam sprzedać ,a jak nie chcą to trzeba jechać do łódzi tam jest większe oświecenie.wiem co pisze mam swoje lata młodzi bawcie sie ii korzystjcie z życia

58

ja ~ja (Gość)16.02.2015 11:41

to sprawa każdej kobiety i nic nikomu do tego,jest pozwolenie na sprzedaż to sprzedajemy,jacy teraz wszyscy sie świeci zrobili zapomnieli jacy kiedyś byli a może urodzić i na śmietnik wynieść?? beznadziejni za mało jeszcze biedy nasze dzieci mają???

86

jojo ~jojo (Gość)16.02.2015 12:48

Niektórzy pracownicy aptek mówią że nie mają sumienia sprzedawać tabletki "po" ale za to mają sumienie patrzeć na niechciane i głodne dzieci? Ciekawe czy Ci co pracują w aptekach są tacy święci w życiu prywatnym? Każda kobieta powinna sama decydować o swoim wyborze a nie farmaceuci decydują o naszym życiu W Łodzi nie ma problemu żeby kupić tabletki "po"

84

tee ~tee (Gość)16.02.2015 14:49

czemu jak piojde do operatora koparkoladowarki prowadzacego fimre zeby mi rozkopal grob nie rozkpie mi go
? a poewoluje sie na wolsosc sumieniai wyznaia? czemu?

31

XXL ~XXL (Gość)16.02.2015 14:49

Jakoś nikt nie polemizuje ze mną , nie udowadnia że się mylę!!!!

12

Lesina23 Lesina23ranga16.02.2015 16:15

Skończcie już ten temat. Są ważniejsze problemy w tym kraju niż te głupie tabletki. Kogo to obchodzi co kto bierze. Człowiek myślący nic sobie nie zrobi a jak ktoś głupi będzie brał tą tabletkę co tydzień to już jego problem. wg mnie wszystkie leki powinny być ogólno dostępne. Każdy ma swoje sumienie i żyje wg niego. A jak ktoś głupi i bez porady lekarza weźmie 50 różnych leków na raz to jak to się mówi selekcja naturalna zadziała.

64

asdasda ~asdasda (Gość)16.02.2015 17:50

Ja mam pytanie czysto techniczne w pewnym sensie.
Skoro młode siksy będą dawać na lewo i prawo i ćpać te tabletki to pytam się jak ich układ hormonalny i jak ich organizm będzie w przyszłości funkcjonował jako Rodzicielka i Matka dla swego dziecka ?

53

tee ~tee (Gość)16.02.2015 20:05

"asdasda" napisał(a):

zaraz cie zjada od ciemnogrodu od katolibów czlowieku

50

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)16.02.2015 20:36

Dziwi mnie podejście farmaceutów powołujących się na jakieś "klauzule sumienia"; i to nie tylko w tej kwestii.
Apteka ma zysk z tego, co sprzeda. Jeśli klientowi odmówi sprzedaży, to klient kupi w innej aptece. Klient i tak kupi, a kto nie zarobi? Nie zarobi apteka "sumienistego" farmaceuty...
Gdybym ja sprzedawał w aptece, to ani bym nie odmawiał sprzedaży, ani nie prawiłbym morałów klientom. Jeśli klient poprosiłby o poradę - to doradziłbym na podstawie posiadanej wiedzy. Jeśli sam by nie prosił - to ja sam bym mu niczego nie sugerował. Każdy lek ma dołączoną ulotkę informacyjną, masa informacji jest w zasięgu ręki, choćby w internecie. Zainteresowany klient się zapozna.
Nie można narzucać innym swoich poglądów moralnych! No chyba, że ktoś w pełni popiera muzułmanów wyrzynających innowierców i ateistów - oni tylko próbują narzucać innym swoje poglądy... Każdy ma prawo decydować o sobie zgodnie z własnym sumieniem.
A farmaceutom i lekarzom powołującym się na wiarę katolicką pragnę przypomnieć, że święty Augustyn postulował, że płód męski zostaje obdarzony duszą dopiero w czterdziestym dniu, a żeński dopiero w osiemdziesiątym! W myśl tej (popieranej przez Kościół) filozofii zygota, ani nawet morula nie jest człowiekiem... Poza tym, jeśli ktoś wierzy w Sąd Ostateczny, to chyba powinien zostawić osądzanie ludzi Bogu, prawda? Niechaj sami się ze swoich przewinień po śmierci (!) tłumaczą...
Tak, wiem, Kościół przez wieki napłodził tyle sprzecznych bzdur, że dziś sam się już w tym gubi. Mi na katechezach tłumaczono, dlaczego dzieci, które zmarły nieochrzczone można chować najwyżej pod cmentarnym płotem - a dziś Kościół toczy boje o zarodki!
Ja bym po prostu sprzedał tabletkę.

52

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat