Cwaniaki a jężdą ciągnikami 0,5miliona i biedny bo pogoda zła cwaniaki dotacje i inne
Zniżki jeszcze źle
Jak się zaczynają nowalijki to każdy woli kupić Polskie produkty A nie importu z uni i wystawiając np sałatę za 1.50 z Hiszpani woli Polską za 2.50 czy żodkiwkę za 2.00 pomijając już pomidory wachające się w granicach 20,zł.za kg i jedynym takim smaku po co wam tzw Unia rolna kontrolując sklepy pod kątem pochodzenia towaru w Piotrkowie i okolicach są nieuczciwi dostawcy hurtownie przepakowywujący importy na Polskie czyli z taniego zrobił drogie pracowici to Wy jesteście ale do interesów to jeszcze liczydła w ręku
Wieś czeka, ziemia czeka, puste domy i budynki do remontu czekają, sprzęt do kupienia czeka, aby na tej ziemi pracować, chyba, że wystarczy wam sierp i kosa i wasze palce, ale PRZEDE WSZYSTKIM CZEKAJĄ DOPŁATY UNIJNE, co ROBICIE JESZCZE w TYM MIEŚCIE. Człowiek to taka istota, że zawsze idzie w tym kierunku gdzie lepiej, myślący człowiek, bo bezmyślny to tylko zazdrości i głupoty w internecie wypisuje. Ja rolników podziwiam, tego ich zaparcia, że trwają na ziemi ojców, nie zazdroszczę tej harówy prawie 24 godziny na dobę,bo tam się wychowałam i wiem, ze swojego doświadczenia, że dziecko musiało od małego zarobić na swój kawałek chleba, nie było wakacji ferii, była praca ponad siły i tak dużo się nie zmieniło. Zawsze można się samemu przekonać o tym i zmienić swoje życie.
jeszcze nie słyszałam o zadowolonym rolniku.... zimno źle,ciepło źle,sucho źle,mokro źle
Niektórzy są w stanie wyżyć z samych zasiłków, a inni nie mogą wyżyć z rolnictwa. Dziwne czasy nastały.
Sami sobie robią krzywdę godząc się sprzedawać po takich cenach i nie mówcie że jak nie sprzedacie to na strate A z ląd biedry mają schab po 8.99 w promo Lidl ostatnio kurczak po 3.99 z domu ludzie do sklepu przynoszą???nie opłaca się sadowniką uprawiać bo ceny w skupie niskie śliwka 40gr kg A potem promocja po 1.49 market Sami jesteście sobie winni że was dymają zachodnie markety i firmy skupujące
chłop to chłop i chłopem zostanie nie wiadomo co by robił to i tak będzie chłop
Zapraszamy na żniwa w 30° upale tych,którzy uważają,że jest lekko...do wszystkiego co rolnik ma musi dojść ciężka pracą 24h na dobę, światek,piatek i niedziela bez urlopu.
Nie wszyscy mają źle i nie wszyscy mają dobrze. Takie są realia. Nie zagladajmy nikomu w portfel. Jeśli coś komuś nie pasuje to niech kupi sobie ziemię i zobaczy jak to jest, że np czy poniedziałek czy niedziela trzeba robić . I przede wszystkim spełniać jakieś wymagania sanitarne co też kosztuje z tego co wiem.
Ja gospodarki nie mam i nie obchodzi mnie to jak rolnicy kłamią czy też nie. Ale z drugiej strony - kto w dzisiejszych czasach nie narzeka ? Lekarze pielęgniarki policjanci -oni też protestują. Więc po co patrzeć komuś w portfel ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!