- przebieg S74 w woj. łódzkim (z Łodzi przez Tomaszów Maz. w kierunku Kielc) znalazł się w planie zagospodarowania województwa łódzkiego i strategii rozwoju regionu opracowanej przez samorządy. Taki przebieg poparł w 2013 r. Parlament Europejski, zgodnie z ustaleniami Komisji Europejskiej w sprawie sieci dróg TEN-T. (...) S8 prowadziłaby od węzła Łódź Południe (tam łączy się z autostradą A1) przez gminy Czarnocin, Będków, Ujazd, Tomaszów Maz. do węzła Tomaszów Maz. Południe i dalej w kierunku Warszawy. Natomiast S74 zaczynałaby się na węźle Tomaszów Maz. Południe i prowadziła przez Kolonię Zawadę, w okolicach Woli Wiadernej, następnie przecinała ul. Jana Pawła II i Pilicę (powstałby nowy most). Z węzła na ul. Modrzewskiego skręcałaby w kierunku Starej Wsi, a dalej przez gminy Sławno, Paradyż, Żarnów prowadziła w kierunku Kielc
Pamiętajcie, że to burmistrz czy tam wójt Sulejowa w którymś roku odrzucił jakąś niby nie korzystną wersję S12
Czekajcie aż przed wyborami ANTONIO przyjedzie i plackom obieca że już,już jest po rozmowie i przysyła fachowców i zaczynają budowę!!!HA HA HA
Jeśli PiS wystawi jeszcze raz Macierewicza na liście piotrkowskiej to myślę, że w końcu dostaną łupnia. Nawet w tak ciemnym grodzie.
Pamiętam jak pan Jacek Zajączkowski, przedstawiciel S12 Natychmiast buńczucznie wymachiwał szabelką. Obiecywał działania które doprowadzą do powstania S12. Ciekaw jestem jak mocno patriarchowie z Łodzi klepali pana Zajączkowskiego po pleckach aż odpuścił.
Pan prezydent Tomaszowa jest szkolnym kolegom pana prezydenta Andrzeja Dudy, najnowocześniejszy tor łyżwiarski ,najnowocześniejsze centrum onkologii a teraz droga - nie macie szans .
Nie ruszy. http://orka2.sejm.gov.pl/INT9.nsf/klucz/ATTBW5JZ8/%24FILE/i13923-o1.pdf
Ja tej drogi tu nie chcę. Niech się kotłuje wokół Tomaszowa:)
ostatnio w poniatowie goscila ekipa ,, Nasz nowy dom" moze trzeba bylo zapytac ,to po godzinach by pociagneli ta droge .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!