metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
tutaj tutajranga25.12.2016 08:05

"Rynek telekomunikacyjny zmienia się cały czas, jak w kalejdoskopie i bardzo trudno na nim nadążyć. Od ciągłych premier topowych modeli telefonów po coraz to nowe oferty składane przez dostawcę internetu i sieci komórkowej jesteśmy zasypywanie pojęciami, których nie do końca rozumiemy i zazwyczaj nie zadajemy sobie trudu, by to zmienić. Przyjrzyjmy się jednak tematowi od kuchni i sprawdźmy to, co dla nas, jako konsumenta zazwyczaj najważniejsze – opłacalność."
Adres: https://www.epiotrkow.pl/news/Czy-abonament-nadal-sie-oplaca-,27193
Matko Boska, portal! Edytujcie ten tekst, bo autor ewidentnie miał gorączkę.

20

P>G ~P>G (Gość)24.12.2016 11:19

Artykuł pisał chyba ktoś kto ma nikłe pojęcie o telekomunikacji... poza tym co nas artukuł o abonamentach na stronie dotyczącej PIOTRKOWA... coraz więcej u was sie takich dennych artykułów pojawia... Róbcie swoją robotę dobrze bo wasze artykuły zamiast lepsze to coraz gorsze są. A z abonamentami to jest proste kogo stać to bierze abonament a kogo nie to zasila sobie konto co miesiąc i sprawdza ile ma kasy na koncie wykupuje pakiety itp. na to trzeba mieć czas , którego człowiek który pracuje i ma pieniądze niema. Więc wybiera abonament bo nie musi sie martwić niczym. abonament bez telefonu z bez limitów i z internetem 5Gb mozna dostać juz za 30zł. więc nie rozumiem sensu opcji na karte. :) i tyle temat mozna zamknąc w kilku zdaniach a nie tak jak ty autorze pisać bzety bez końca :)

45

cvbnm ~cvbnm (Gość)25.12.2016 23:14

a ja jestem zdania ze abonament jest dla ubogich. zamożnego stać na telefon za gotówkę a do tego prepaid. przepraszam ze kogoś obraziłem

10

xx ~xx (Gość)25.12.2016 09:16

A kiedy zniosą abonament za tą głupawą Kurwizję? Przecież tego nie idzie oglądać a każą płacić. To jest jakiś oszustwo.

70

Mariusz ~Mariusz (Gość)24.12.2016 14:25

Do klienta play... Mam ten sam problem z abonamentem, pomimo że płacę w terminie kwoty z każdym miesiącem są inne, wszystkie dodatkowe usługi mam wyłączone. Salon w Focus Mall rozkłada ręce, to samo infolinia, czeski film. Jedyne co mogę zrobić to przeczekać i przenieść numer.

50

GT-S5611 ~GT-S5611 (Gość)24.12.2016 17:58

Ja w Orange płacę 30zł, 10 lat w jednej sieci, darmowe rozmowy i sms-y do wszystkich sieci bez limitu a telefon prawie 2 lata temu kupiłem za 240zł w Media Markt i to wystarcza mi w zupełności. Przy każdym jednak przedłużeniu umowy wciskają jakieś cuda i wynalazki przez które byłoby ponad 60zł na miesiąc a po co.

40

Witek ~Witek (Gość)24.12.2016 12:31

ODP: Bez telefonu wcześniej żyli wszyscy co w tym dziwnego .Na początku ciekawość ale teraz da się żyć bez telefonu i mówię całkiem poważnie mnie takie rzeczy nie uzależniają i jedynie z komputera korzystam czasem bo jest bardziej praktyczny i pomocny nie to co telefon

64

Klient play ~Klient play (Gość)24.12.2016 09:08

Nie polecam Play abonent mam 59 a rachunki przychodzą po 66 w zwyz i nie wykupuje nic naliczaja za byle co byłem się kłócić ale to nic nie daje złodzieje i nic więcej

66

Witek ~Witek (Gość)24.12.2016 08:51

Abonament to kłopot plus opłaty za rachunek.Do tej pory używam starego tel. ma wszystkie potrzebne funkcje nie biorę nowych bubli a teraz po wprowadzeniu rejestracji zrezygnuję z usług całkowicie bo telefon na dobra sprawę nie jest potrzebny i tak opłaty za rozmowy sa zbyt drogie jak na nasze dochody

73

Fatal Fatalranga24.12.2016 11:21

Określenie postpaid i prepaid nie tyczy się telefonu tylko usługi! Wszak możemy mieć sam abonament bez urządzenia. W jaki sposób wyobrażacie sobie spłacanie telefonu po zakończeniu umowy? Można to rozumieć tak, że podpisuje umowę z telefonem i póki jej nie rozwiąże nie zapłacę nawet złotówki za telefon. Postpaid polega na płaceniu za usługę po jej wykorzystaniu.
Czyli np za wysłane na święta smsy zapłacimy w styczniu. Natomiast prepaid to jakby przedpłata... Musimy zasilić konto żeby móc dzwonić/smsowac.
Następnym razem przy pisaniu reklamy trochę się postarajcie bo aż wstyd.

Komentarz był edytowany przez autora: 24.12.2016 11:23

60

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat