Słupsk się sprzeciwił cyrkom odkąd Biedroń został prezydentem Słupska. Szanuję go za to.
Co za nonsens. "Nie" dla zwierząt w cyrku, ale jak zapłacicie to ok (?!). A może "Nie" dla ludzi w cyrku?! Przecież to takie okrutne! tyle lat ciężkiej pracy, morderczych treningów... to nie ludzkie.
Jak można wykorzystywac w taki sposób zwierzęta?! One też czują! Cyrki powinny przestać być przyjmowane w Piotrkowie! Następnym razem zamknijmy ludzi w klatkach, tresujmy a zwierzęta niech to oglądają.
"z udziałem zwierząt zapłacą 3000 zł + VAT."
A może 6000 zł. Koszty i tak zostaną pokryte z 500+. Zapłacą dzieci, a miasto będzie zacierać ręce z odebranych im pieniędzy za pośrednictwem kochających rodziców.
Jak wyeliminują zwierzęta z cyrku, i będą w nim mogli występować tylko ludzie, to może wrócą do cyrków baby z brodami, bliźnięta syjamskie, osoby z dodatkowymi kończynami, owłosieni na całym ciele, chorzy na słoniowaciznę, karły, wielkoludy z akromegalią, i inne rzadkie przypadki medyczne? A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Wszak kiedyś to właśnie wszelkie odstępstwa od normy przyciągały gawiedź do cyrków, a i nie zapominajmy, że jeszcze kilkadziesiąt lat temu w ogrodach zoologicznych można było oglądać Aborygenów. Zresztą Aborygenów z listy fauny Australii wykreślono stosunkowo niedawno...
Co przyciągnie większą publikę: baba z brodą, czy słoń pierdzący w stołek (jak na zdjęciu)? Wszak baba z brodą (a właściwie chłop z brodą wystylizowany na babę) w 2014 wygrała Eurowizję!
Ja nie wiem, czy jest sens robić gównoburzę z powodu cyrkowych zwierząt, bo odnoszę wrażenie, że popularność cyrków i tak mocno spadła w ostatnich dekadach.
Czy potrzeba lepszego dowodu, że "dobro zwierząt" jest tylko pretekstem do wyciągnięcia większej kasy?
To co dla nas jest zabawą i rozrywką dla zwierząt jest okrucieństwem. Człowiek ma wybór, zwierzę nie ma.
A byliście ostatnio w cyrku .przecież te zwierzaki tam nic nie pokazują rundka wokół areny ,dycha za przejażdżkę i to wszystko. Pozatym ja chcę mieć wolność przestańcie narzucać swoje punkty widzenie nie chcesz niechodź i nie mów że ja mam nie chodzić bo to moja sprawa .
A co to zwierzakom krzywda się dzieje też mają ruch i zabawę . Skoro szkoda wam zwierząt to proponuję by zwierzaki zastąpić urzędnikami z magistratu trochę ruchu i rozrywki by im nie zaszkodziło
Nie zwierzęta powinni być w cyrku a co ich biją komu to pszeszkadza krowa na wsi bita konie i tego nie widać
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!