metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
STOP ~STOP (Gość)28.08.2018 17:30

Nie dla zwierząt w cyrku!

63

gość ~gość (Gość)28.08.2018 19:50

Słupsk się sprzeciwił cyrkom odkąd Biedroń został prezydentem Słupska. Szanuję go za to.

74

bg ~bg (Gość)28.08.2018 20:21

Co za nonsens. "Nie" dla zwierząt w cyrku, ale jak zapłacicie to ok (?!). A może "Nie" dla ludzi w cyrku?! Przecież to takie okrutne! tyle lat ciężkiej pracy, morderczych treningów... to nie ludzkie.

63

ff ~ff (Gość)28.08.2018 20:27

Jak można wykorzystywac w taki sposób zwierzęta?! One też czują! Cyrki powinny przestać być przyjmowane w Piotrkowie! Następnym razem zamknijmy ludzi w klatkach, tresujmy a zwierzęta niech to oglądają.

106

borowik ~borowik (Gość)28.08.2018 21:46

"z udziałem zwierząt zapłacą 3000 zł + VAT."
A może 6000 zł. Koszty i tak zostaną pokryte z 500+. Zapłacą dzieci, a miasto będzie zacierać ręce z odebranych im pieniędzy za pośrednictwem kochających rodziców.

53

Pierre Dolevas ~Pierre Dolevas (Gość)28.08.2018 22:21

Jak wyeliminują zwierzęta z cyrku, i będą w nim mogli występować tylko ludzie, to może wrócą do cyrków baby z brodami, bliźnięta syjamskie, osoby z dodatkowymi kończynami, owłosieni na całym ciele, chorzy na słoniowaciznę, karły, wielkoludy z akromegalią, i inne rzadkie przypadki medyczne? A jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Wszak kiedyś to właśnie wszelkie odstępstwa od normy przyciągały gawiedź do cyrków, a i nie zapominajmy, że jeszcze kilkadziesiąt lat temu w ogrodach zoologicznych można było oglądać Aborygenów. Zresztą Aborygenów z listy fauny Australii wykreślono stosunkowo niedawno...
Co przyciągnie większą publikę: baba z brodą, czy słoń pierdzący w stołek (jak na zdjęciu)? Wszak baba z brodą (a właściwie chłop z brodą wystylizowany na babę) w 2014 wygrała Eurowizję!
Ja nie wiem, czy jest sens robić gównoburzę z powodu cyrkowych zwierząt, bo odnoszę wrażenie, że popularność cyrków i tak mocno spadła w ostatnich dekadach.

Cytuję:
Te, które nie wykorzystują zwierząt, będą zobowiązane wnieść opłatę 600 zł netto, a te, które prezentują pokazy z udziałem zwierząt zapłacą 3000 zł + VAT.

Czy potrzeba lepszego dowodu, że "dobro zwierząt" jest tylko pretekstem do wyciągnięcia większej kasy?

51

gość ~gość (Gość)28.08.2018 22:33

To co dla nas jest zabawą i rozrywką dla zwierząt jest okrucieństwem. Człowiek ma wybór, zwierzę nie ma.

71

gość ~gość (Gość)29.08.2018 00:09

A byliście ostatnio w cyrku .przecież te zwierzaki tam nic nie pokazują rundka wokół areny ,dycha za przejażdżkę i to wszystko. Pozatym ja chcę mieć wolność przestańcie narzucać swoje punkty widzenie nie chcesz niechodź i nie mów że ja mam nie chodzić bo to moja sprawa .

83

Witek ~Witek (Gość)28.08.2018 17:24

A co to zwierzakom krzywda się dzieje też mają ruch i zabawę . Skoro szkoda wam zwierząt to proponuję by zwierzaki zastąpić urzędnikami z magistratu trochę ruchu i rozrywki by im nie zaszkodziło

710

gość ~gość (Gość)28.08.2018 13:32

Nie zwierzęta powinni być w cyrku a co ich biją komu to pszeszkadza krowa na wsi bita konie i tego nie widać

116

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat