Panie radny są poważniejsze sprawy!!PIOTRKÓW TRYBUNALSKI Brzmi dumnie!!
Ponieważ Piotrków być może Trybunalski stał się już krainą mlekiem i miodem płynącą, wszystkie sprawy są już załatwione, to dla rozrywki radni mogą zająć się bzdetami, bo jednak tę dietę trzeba za coś brać
Nie doprawiajcie d...uszu.Tu zawsze odbywały sie trybunałay. W Polsce jest jeszcze Potrkó Kujawski .A jak chcecie nazwac nasz piotrków? PIotrków centralny.łodzki,chojniakoway? Przecież Trybunalski to tak pięknie brzmi.
Interpelacje Pana Radnego mnie zawsze dziwią.Taka trochę zapchajdziura,sztuczny ruch w interesie,sztuczna aktywność z mało istotnymi kwestiami, które tylko zabierają czas pracy sesji Rady.
Czy zbliża się czas kolejnych wyborów ? ? ? i dlatego taka aktywność Radnych ........ a temat pietruszka ........ ble, ble, bleeeeeee .................
Panie Janie. Chciał Pan dobrze a wyszło jak zawsze. Rozumiem Pana intencje.
To może skoro obecną nazwa jest zbyt długa to skróćmy ją do "Piotków" albo odrazu" PBT".
Pozdrawiam hejterów i ujawniam treść mojej interpelacji -
Interpelacja Radnego
Sesja Rady Miasta Nr z dnia 17.02.2020 r.
Zgłoszona przez: Jana Dziemdziorę e-mail: dziem.janek@interia.pl
tel.668-422527
Tytuł interpelacji: czy Piotrków jest Trybunalski?
Treść interpelacji:
Kilka lat temu na forum Rady Miasta i w mediach miała miejsce dyskusja na temat nazwy naszego Miasta.
Pisał o tym między innymi Dziennik Łódzki - kopia artykułu w załączeniu.
Pamiętam wypowiedź pana Michała Rżanka, który twierdził, że mamy prawo do używania nazwy Piotrków Trybunalski.
Jednak kilka dni temu mieszkaniec przypomniał mi moją deklarację z 2013 roku w sprawie przygotowania stosownego projektu uchwały sankcjonującej nazwę Miasta. Na tle ówczesnych wyjaśnień pan Rżanka zaniechałem dalszych działań
W tym stanie rzeczy, przytaczając ostatnie zdanie z przywołanego artykułu „Urząd miasta zobowiązał się poszukać odpowiedzi w archiwach uchwał” wnoszę o podanie uchwały a jeżeli takowej nie znaleziono to podjęcie czynności mających przygotowanie stosownej uchwały.
Podpis elektroniczny
Uwaga:
1. Zgodnie z regulaminem Rady Miasta interpelację składam
do Przewodniczącego RM, który przekazuje ją do Prezydenta
Miasta a tenże kieruje do właściwej komórki organizacyjnej
celem podjęcia stosownych działań.
Do wiadomości: suweren
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!