metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga22.06.2010 18:46

Brawo gospodarny rząd Po brawo Pan Premier i Marszałek, którzy tak profesjonalnie otumaniają Polaków
ps. ciekawe co na to "nasza"posłanka z peło reprezentująca rząd który likwiduje jeden z ostatnich piotrkowskich zakładów pracy .

00

idzie bida ~idzie bida (Gość)22.06.2010 19:09

150 a ile z tych osób pracuje w biurach ? chyba ze 100:) A z tego co pamietam to ta Delta to upada juz ze 20 lat i jakos upasc nie moze

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)22.06.2010 19:34

"Piotr.Covianin" napisał(a):
ps. ciekawe co na to "nasza"posłanka z peło reprezentująca rząd który likwiduje jeden z ostatnich piotrkowskich zakładów pracy .

A co to ją obchodzi?!!Ona jest od rajdów rowerowych tylko!

00

domino ~domino (Gość)22.06.2010 20:06

PO czy PiS a może SLD - to nie znaczenia. Za każdej z tych opcji jedne zakłady upadały , inne powstawały. Tak jest i będzie. Takie są prawa rynku bo to już nie jest socjalizm. Ja nie widzę potrzeby dopłacania z naszych podatków do bankrutujących firm. I jak najmniej polityki w gospodarce. I jak najmniej państwowych zakładów pracy.

00

Roky ~Roky (Gość)22.06.2010 20:30

Ciekawy artykuł, tylko co ma wspólnego likwidator z upadłością - ludzie! Ja się podpisuję pod tym co mówili pracownicy! Nic się nie robiło żeby ratować firmę i tyle! Wielka ściema. Wystarczy DOBRZE rządzić i każdą firmę można wyprowadzić z dołka.
Prostując wpis "domino" - to zakład produkcyjny, utrzymuje się sam, bez Twoich podatków. Pozdrawiam Czytelników

00

broda ~broda (Gość)22.06.2010 20:38

"domino" napisał(a):
Ja nie widzę potrzeby dopłacania z naszych podatków do bankrutujących firm

Coś Ci się pomieszało - do niby "bankrutującej" Delty nie dopłacasz, ale z twoich podatków żyje dobrze firma Haeriing bo do nowej drogi dopłaciłeś.

00

domino ~domino (Gość)22.06.2010 20:57

Pani lub Panie Broda ! A gdzie ja napisałem o Delcie ? Napisałem o dopłacaniu do bankrutów. Likwidator to jeszcze nie koniec choć ma prawo się tak kojarzyć. A co do drogi to chyba ją miasto zbudowało. To chyba dobrze. Pewnie, że martwi mnie iż następny zakład upada. Tyle tylko, że on upada nie od wczoraj. Właściwie to w naszym mieście już są tylko banki i magazyny logistyczne. Przemysłu nie ma. Ale czy ten przemysł ma przywieźć nam jakiś rząd ? A może jednak powinna to być inicjatywa lokalnych władz.

00

tola ~tola (Gość)22.06.2010 21:19

Nie ma miast biednych... są tylko źle zarządzane...

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)22.06.2010 21:26

"domino" napisał(a):
PO czy PiS a może SLD - to nie znaczenia. Za każdej z tych opcji jedne zakłady upadały , inne powstawały. Tak jest i będzie. Takie są prawa rynku bo to już nie jest socjalizm. Ja nie widzę potrzeby dopłacania z naszych podatków do bankrutujących firm. I jak najmniej polityki w gospodarce. I jak najmniej państwowych zakładów pracy.

Czyli część programu Korwin-Mikkego.
Popieram.
Ale to w naszych warunkach, przy naszych elytach polytycznych - UTOPIA.

00

broda ~broda (Gość)22.06.2010 22:22

"domino" napisał(a):
A co do drogi to chyba ją miasto zbudowało

A te pieniądze to z powietrza, czy raczej z naszych podatków?

"domino" napisał(a):
Tyle tylko, że on upada nie od wczoraj

Nie upada długo bo raptem od 2009roku, a wcześniej Delta była wychwalana i przygotowywana do prywatyzacji. Cytuję:"Jak mówi Andrzej Król z Biura Komunikacji Społecznej MSP...na dalszą przyszłość Ministerstwo Skarbu Państwa nie ma jeszcze sprecyzowanych planów. Pewne jest jednak, że prywatyzacja wcześniej czy później jednak nastąpi. To wynika ze strategii Skarbu Państwa" oraz "...kondycja zakładu jest dobra. Zwiększamy produkcję, a większość wyrobów spółki trafia do odbiorców zagranicznych w Niemczech, Włoszech, Serbii, Grecji, Słowacji, Czechach, Afryce Północnej, Indiach oraz krajach Bliskiego Wschodu z przeznaczeniem zarówno do pierwszego montażu fabrycznego jak również na rynek części zamiennych."
Widocznie niektórzy zapomnieli że oprócz słów są jeszcze czyny, a tego najwidoczniej zabrakło cytowanym przedmówcom.

Komentarz był edytowany przez autora: 22.06.2010 22:25

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat