metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
szeryf69 ~szeryf69 (Gość)08.01.2014 13:22

"a" napisał(a):
Bakalia jak będziesz matką albo ojcem... wówczas będziesz mieć wiedzę na temat możliwości przemieszczenia się 4 latka po tym jak na chwilę zostawiasz go np. w drugim pokoju

Mam dwoje dzieci i żadnego z nich w wieku 4 lat nie zostawiałem samego w drugim pokoju nawet nawet na minutę.

00

a ~a (Gość)08.01.2014 15:05

Szeryf69 gratuluję nadopiekuńczości, dziecko musi mieć czasem chwilę dla siebie ... choćby właśnie minutka za ścianą w drugim pokoju, w ten sposób uczy się samodzielności. A dorosły ma czuwać nad bezpieczeństwem malucha. Dostarczyć mu bezpieczne zabawki i inne, zamknąć dobrze drzwi by nie umknęło niechcący z domu - nie ma technicznie możliwości by mieć dzieci przez 100% czasu pod okiem, to jest technicznie niemożliwe. No chyba, że ktoś kompletnie nie ma nic więcej do roboty ... nie zmywa, nie sprząta, nie odkurza, nie ubiera jednego dziecka gdy w tym czasie drugie biega... logika nie pozwala mi stwierdzić, że dziecko można mieć na oku przez "CAŁY CZAS". Chyba że mieszka się z babcią, dziadkiem i kimś tam jeszcze ...

00

xy ~xy (Gość)08.01.2014 22:43

Szeryf69 no pamiętaj dziecko może przewrócić się nawet wtedy kiedy trzymasz je za ręke... nie ochronisz go w 100% będąc z nim nawet 24 na dobe zawsze może się coś stać...

00

oto ~oto (Gość)08.01.2014 22:53

Redaktorzy widocznie mają fantazję.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat