dla mnie ci co zle traktują, maltretują i zabijają zwierzęta jak psy czy koty dla zabawy czy ze swojej ideologi niczym nie różnią się od muzulmanów którzy ucinają uszy psom kotom, krzyżują je , wstrzykują na żywca kwas w bebechy a to tylko niektóre więc dla mnie taki człowiek to muzułmanin a nie ten co ma Jezusa w sercu czy wogóle cokolwiek w głowie zamiast siana, więc tak samo bym go potraktował jak muzułmanina = skopał jego cztery litery into oblivion, a nie wzywał policję czy coś. sam wymierzam sprawiedliwosc w takich sprawach.
Kora to wspaniały pies, mimo tylu krzywd wyrządzonych przez ludzi, potrafi być łagodna i przyjazna.
Który człowiek by tak potrafił przebaczać?
Przyjaźń, wierność czy bezinteresowność, tego powinniśmy uczyć się od zwierząt !
Upubliczniać imię, nazwisko, adres - sprawiedliwości stanie się zadość...
Widzę, że był tu jakiś DEBIL i dawał minusy za obronę zwierząt. Podaj adres misiaczku ;-)
a iak psy z ialy wlasciciea to otym nie napiszecie ale byle kuddlem to sie przeimuiecie
Krzywdzenie zwierząt można śmiało porównać do krzywdzenia dzieci - są bezbronne, ufne i nieme. Ludzie, którzy krzywdzą nie są ludźmi i trzeba ich za to karać!!! Być może to ich wychowanie sprawiło, że tacy są ale nie ma na to żadnego usprawiedliwienia. Zaostrzenie kary dla zabójców i drani co maltretują zwierzęta to doskonały pomysł i mam nadzieję, że to dopiero początek.
Mariuszu, właśnie. Ucz się człowieczeństwa od zwierząt! Ale dla ciebie to na jakiekolwiek nauki już chyba za późno.
Jeśli chodzi o świadomość Polaków w temacie odczuwania przez zwierzęta bólu i cierpienia, to tkwimy mentalnie w średniowieczu. Jestem za zaostrzeniem kar za znęcanie się nad zwierzętami oraz za całkowitym zakazem trzymania psów na uwięzi. Bo niestety do wielu ludzi tylko tak można dotrzeć. Jedynie nadzieja w następnych pokoleniach (o ile trafią się mądrzy rodzice).
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!