metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mieszkaniec mieszkaniecranga13.04.2014 15:27

"Ame(n)ryka" napisał(a):
Ktoś tutaj pier...... 8 lat przy korycie i nie widzę by władza jako 1 pkt brała na poważnie rozwój miasta poprzez jego położenie strategiczne !

jak to? A dziurawe drogi, aby jak najdłużej jechać przez miasto i może i w nim chwilę zostać... na naprawę zawieszenia.
Co do samej ankiety, tak patrzę i patrzę na wyniki i: ponad 53% powiedziało że w Piotrkowie brakuje stadionu (odpowiedź tak lub raczej tak)- hehe, ludziom się we łbach przewraca od dobrobytu i potrzebują jeszcze igrzysk, a nie dobrej płacy lub nowoczesnego przemysłu. Popatrzmy jeszcze, około 75% chce Aquaparku, a po co na ch....., jeszcze jakby były gorące lub chociaż ciepłe wody,a tak cała wodę podgrzewać, cena za bilet będzie dość wysoka, ale cóż basen który ma lekkie kłopoty nie wystarcza.
Okazało się również, że panów rządzących miastem młodzi ludzie mają głęboko... w poważaniu oczywiście, a Ci i tak się chwalą, jak to w PT się dobrze żyje i jaka to dobra praca czeka na chętnych. Panowie i Panie otóż prawie 77% odpowiedziało że młodzież wyjeżdża za... pracą a ponad 17% w poszukiwaniu lepszych perspektyw do życia.
A wystarczyło by znieść wszystkie podatki od nieruchomości użytkowanych (prywatnych i firmowych, zostawić tylko w pełnej stawce od ruder w centrum, którymi nikt się nie interesuje i dla marketów) jeżeli ich właściciele płacą PIT lub CIT w mieście i tym samym pobudzić lokalne firmy do inwestowania, a ludzi do mieszkania w mieście. Należało by też dać zakaz do stawiania sklepów wielkopowierzchniowych przy targowiskach (ciekawe kto płaci większe podatki do kasy miasta - stonka z 20 pracownikami, czy też 150-200 sprzedających na targowisku). Ale zaraz, nie przecież dla włodarzy to jest sukces do odtrąbienia, że powstanie market, który nic nie zapłaci do kasy miasta (pracownicy zresztą też niewiele bo dostaną minimalną na umowę, a resztę do ręki, o ile dostaną).

Komentarz był edytowany przez autora: 13.04.2014 15:51

100

statystyk ~statystyk (Gość)13.04.2014 15:34

a kto Wam powiedział, że próba 400 – 450 osób jest dla populacji Piotrkowa reprezentatywna ?!

60

Marek Marecki Polska ~Marek Marecki Polska (Gość)13.04.2014 15:37

Innego Prezydenta !!!
Reszta jakoś się potoczy ....

84

zc ~zc (Gość)13.04.2014 15:58

"Marek-Marecki-Polska" napisał(a):

potoczy w dół? to literówka bo chyba chodziło stoczy?

40

ertees ~ertees (Gość)13.04.2014 16:23

Chcialbym pracowac za darmo, bo 1224zl miesiecznie to dla mnie za duzo.Albo nie, my bedziemy placic pracodawcy za to ze u niego robimy po 10 godz.

111

Exploit ~Exploit (Gość)14.04.2014 00:34

"ertees" napisał(a):
Chcialbym pracowac za darmo, bo 1224zl miesiecznie to dla mnie za duzo.Albo nie, my bedziemy placic pracodawcy za to ze u niego robimy po 10 godz.

A tu coś z innej beczki:
Tusk pyta Angelę Merkel:
- Ile tam u was w Niemczech zarabia przeciętny pracownik?
- 1500 Euro - odpowiada Angela.
- A ile potrzebuje, żeby przeżyć?
- 1000 Euro.
- To co robi z 500 Euro?
- G..no mnie to obchodzi - mówi Merkel.
- A ile tam u was w Polsce zarabia przeciętny pracownik?
- 1500 zł - mówi Tusk.
- A ile potrzebuje, żeby przeżyć?
- 2000 zł.
- To skąd bierze 500 zł?
Na to Tusk odpowiada:
- A g..no mnie to obchodzi.

70

MI-HAU ~MI-HAU (Gość)14.04.2014 10:53

Ja to bym chciał żeby igrzyska zimowe zorganizowali w Piotrkowie wspólnie z Radomskiem. Sam zbudowałbym halę do łyżwiarstwa szybkiego na Zalesickiej. Mam dużo folii, to pod tunelem foliowym by jeździli. Janowicz mógłby wtedy po olimpiadzie trenować pod tymi tunelami. Szopy mogę zacząć hodować żeby Jurek mógł po nich grać swoje mecze.

50

PSZEMEQ ~PSZEMEQ (Gość)14.04.2014 11:34

Ja to bym chciał zeby mzk nr 8 jezdziła w nocy. Boje się chodzić po zalesickiej, szczegolnie od numery 66 jest jak w ciemnej d**ie.
Poza tym, chiałbym, żeby na zalesickiej od numeru 66 był prąd i zasięg radia strefa fm. Wiedziałbym o ankietach urzędu miasta i kto wie, moze bym nawet wypełnił kilka :)

30

PSZEMEQ ~PSZEMEQ (Gość)14.04.2014 11:37

I jeszcze jedno! Może zrewitalizować wieżę ciśnień? Zrobić z niej "Wieżę 4 kultur - finansowanie UE albo "ODA" (Ośodek Działań Antyrakietowych) - finansowanie UE wraz z Bazą Wojsk Amerykańskich z UASC (czyt. łask) jako element tarczy antyrakietowej.

51

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat