każdy powie wszystkiego nic się nie robi a radnych mamy lekarzy lub tych co pracują w szpitalu i radni dbają o swoje osiedla przykład - Wierzeje tam się robi wszystko
Opieki Matki Boskiej. Ale takiej solidnej. Przecież Ją do tego zobowiązano.
"Co by tu jeszcze spieprzyć, Panowie? Co by tu jeszcze..?" -Wojciech Młynarski napisał to lata temu.
"Możemy Wam obiecać, co tylko sobie zamarzycie" -aktualna gnoma władz miasta Piotrkowa.
natomiast radni są słynni mają za co pić mam telefony z Niemiec aż huczy o Piotrkowie taki przykład może to recepta od lekarzy
1. Pracy dla ludzi z wykształceniem. Zachęcenie firm np z branży IT żeby otwierały jakieś małe oddziały u nas tak jak robią to w Pile czy Lesznie firmy z Poznania.
2. Zainteresowanie się szpitalami które są w tragicznym stanie
3. Zagospodarowanie Bugaju który ma niewykorzystany potencjał. Oczyszczenie wody, duży parking, jakaś przystań kajakowa, beach-bar, może jakieś domki letniskowe od strony Wierzej.
4. Zbudowanie jakiegoś Outletu Odzieżowego przy trasie Warszawa-Katowice i autostradzie A1 który by przyciągał klientów z całego regionu, szkoda że Ptak swojego nie wybudował u nas tylko w Rzgowie
5. Aquapark + lodowisko. Na Zoo i filharmonię nie ma szans. Za małe miasto na takie inwestycje i za blisko Łodzi.
6. Tramwaj do Sulejowa. Wiem szalony pomysł, ale ludzie zamiast stać autami w korkach na "drodze śmierci" szybko dostaliby się do pracy w Piotrkowie, a latem dodatkowo turyści mogliby łatwo dojechać nad Zalew.
Co najmniej dwóch dużych zakładów pracy. I niech nikt nie pisze głupot, że to od władz miasta nie zależy. Będzie dobrze płatna i stabilna praca, to można rozmawiać o rozrywkach. Poza tym miastu bardzo brakuje dobrego skomunikowania części wschodniej z zachodnią; mam na myśli tunel/ wiadukt przez linię kolejową (ul. Rolnicza, ul. Roosevelta, a może zupełnie nowa łącząca ul. Dmowskiego z Próchnika?).
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!