Ja bym te ruiny pomalował na kolor nieba co by się za bardzo nie rzucały w oczy :)
Na pomalowanie tej rujny po prawej to byś musiał mieć pozwolenie od konserwatora zabytków bo to dawne kolegium pijarskie.
"Chojrak" by mi załatwił ;)
Patrząc na te elewacje niedobrze się robi ,ale ważne że leci drugi sezon chojniakowych fanaberii.
Ja rozumiem Rwańska też ulica, trakt wielu kultur, ale dość istotnie funkcjonuje w Piotrkowie kultura pojazdu kołowego. Co nam z wyremontowanej Rwańskiej, na której ruch jest raczej śladowy, gdy na głównych ulicach miasta odkrywam co dnia nowe dzurska. Czy te cymbały nie mają żadnej usystematyzowanej hierarchii prac w mieście tylko trochę tam, trochę tu a ogólnie nic z tego nie wynika.
Al, przecież wiesz, jak to działa...
Moim zdaniem - właśnie zostawić te budynki (co i tak się stanie)i turystom tłumaczyć, że tak ma być. Że to rodzaj skansenu, troskliwie pielęgnowanego. Taka antyteza: tu granitowe płyty, a tu takie elewacje, świadczące o naszej, niełatwej przecież historii. Osiemnaście filmów o tym zrobiłem.
A to ciekawe, bo dziś po południu zamknięty był północny pas ul. Wojska Polskiego, czyli ten w kierunku zachodnim.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!