Ty! Weź na niego nie krzycz.Nie napisał nic poza prawdą. Jest niż demograficzny i nie możemy sztucznie utrzymywać nauczycieli, którzy nie pracują!
Tylko kwiczą, że bida! ale jak w oddali perspektywa zwolnienia to w płacz! Pobiorą roczne płatne urlopy na koszt państwa i jakoś "przebidują".
Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś zwolnił nauczyciela...
Wojewódzka inauguracja roku szkolnego 2012/2013 odbędzie się 3 września w Szkole Podstawowej w Moszczenicy. Uroczystość będzie połączona z otwarciem gminno-szkolnej hali sportowej im. Romana Kaźmierczaka przy ul. Spacerowej 15.
MOSZCZENICA MA GOŚCIĆ Z TEJ OKAZJI TAKŻE PREMIERA DONALDA TUSKA,
minister sportu Joannę Muchę, wojewodę łódzkiego Jolantę Chełmińską, dwukrotnego medalistę olimpijskiego i rekordzistę Polski w skoku wzwyż Artura Partykę.
sklave.manifo.com/
Obawiam się, że jesteś "w mylnym błędzie". Dlaczego założyłeś, że było to 8 lat, jak u zdecydowanej większości uczniów, a nie np. 10? ;)
Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że zazwyczaj do zwolnienia idą nie ci nauczyciele, którzy się nie sprawdzili, ale ci, którzy nie mają tzw. "pleców". Dyrektorzy tylko pozornie mają wpływ na dobór kadry a to się odbija na jakości kształcenia.
Studia nauczycielskie porównywalne są właśnie z medycznymi i prawniczymi. Pensje o wiele niższe od tamtych zawodów. Urlopu nauczyciel w roku ma 2 tyg w czasie wakacji inne dni powinien być w szkole. Urlop na poratowanie zdrowia należy się wielu nauczycieli po kilku latach w szkole zaczyna tracić głos. Dlaczego bo każdego z was starali się wychować i czegoś nauczyć, nauczyciel to odpowiedzialny zawód oni dbają o świadomość ludzi. Głupim narodem łatwiej rządzić. Jeśli dalej będzie się skracać i zmniejszać ilość lekcji to skończy się na tym że całe społeczeństwo będzie uwarzyć że ludzie i dinozaury żyli w jednym czasie na ziemi. Puknijcie się w głowy co niektórzy. Uczcie się zostańcie nauczycielem i użerajcie się w szkole z małymi pseudo inteligentami pokroju: Luca, ~Zosia, ~Jaś, Wywodnik, ~piotr n, itp.
A ja jestem operatorem koparki,pracuję po 12 godzin,również w soboty,zaczynam tracić słuch do tego dochodzą wibracje i nie mam płatnego rocznego urlopu na podreperowanie zdrowia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!