metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ropucha Ropucharanga30.09.2016 15:57

~kobieta! Jeśli ta ustawa przejdzie, rząd będzie bandą morderców, pozbawiających Kobiety życia. Na całe szczęście Unia zainteresowała się sprawą i interweniują, ugrupowania lewicowe również wysuwają postulaty i propozycje złagodzenia projektu ustawy. Nie bądź naiwna, nie życzę Ci tego, ale pomyśl co by się z Tobą stało gdyby bez badań prenatalnych okazało się że nosisz ciążę pozamaciczną? Albo niech zgwałci Cię członek rodziny, z czego powstanie ciąża. Pamiętaj, że walczymy nie tylko o prawo do życia dla siebie, ale też dla Naszych córek. Nie chcę patrzeć jak moje dziecko umiera, bo katolicki kraj ma głęboko gdzieś ludzkie życie. Ludzkie! Nie embrionalne!

Komentarz był edytowany przez autora: 30.09.2016 15:58

1812

pololo ~pololo (Gość)30.09.2016 22:00

Proponuje wszystkim paniom wziąć i publicznie przeanalizować ustawę ,a później do kosmetyczki na zrobienie brwi węglem ,bo widzę że moda trwa

33

Antoni ~Antoni (Gość)30.09.2016 23:00

Spokojnie popieram KOD i logikę- z Kościoła wystąpi tyle ludzi, że hierarchowie otrzeźwieją!!!

105

re ~re (Gość)01.10.2016 00:50

smierc za smierc, a gdzie kara smierci

35

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)01.10.2016 01:07

To zabawne: gdy jeden na swoją modłę organizuje życie wszystkim, to mówimy o tyranii, ale gdy większość na swoją modłę organizuje życie mniejszości, to nazywamy to demokracją.
Dlatego demokracja wcale nie jest najlepszym systemem. Ba! - ona nawet nie jest dobrym systemem. Cóż, jeśli rządzi jeden człowiek (król, cesarz, dyktator, czy jakiś inny ch**), to istnieje duża szansa, że da się go przekonać do wprowadzenia rozsądnych rozwiązań (to już rola mądrych doradców). Natomiast większości przekonać nie sposób.
Tak się składa, że większość wybrała PiS i ten PiS ma wystarczającą przewagę w sejmie, by wprowadzać swoje pomysły. Czym się kierowali wyborcy, to już inna kwestia. Jedni posłuchali księdza, inni uważali, że tylko PiS może wygryźć PO-PSL, a spora część poleciała po prostu na obiecane pięć stówek na dziecko. A że PiS to sługusy czarnej mafii i żydoameryki, to ich polityka wygląda tak, a nie inaczej. No cóż, ja tu wielokrotnie pisałem, że między PiS i PO różnice są tylko kosmetyczne - zaś jedni i drudzy są z rozsądkiem i inteligencją na bakier.
W każdych kolejnych pieprzonych wyborach - za przyzwoleniem większości - do władzy dochodzą ci, którzy wprowadzają wyłącznie kolejne ograniczenia, i w coraz mniejszym stopniu pozwalają ludziom decydować samym o sobie.
Z powyższych powodów, wszelkie tego typu protesty/przedstawienia/happeningi (niepotrzebne skreślić) mam w najgłębszych czeluściach dupy.
Gdy teraz będziecie się skupiać na takich podrzuconych tematach zastępczych, to oni w tym zamieszaniu przepchną takie ustawy i podpiszą takie zobowiązania, które za jakiś czas wyjdą Wam jednocześnie i bokiem i czubkiem głowy. I poniesiecie wszelkie tego koszty. Najśmieszniejsze jest to, że nawet po fakcie związków przyczynowo-skutkowych nie zauważycie. Czyli będzie jak zwykle.

Komentarz był edytowany przez autora: 01.10.2016 01:11

43

jas ~jas (Gość)01.10.2016 08:51

W poniedziałek to normalni ludzie chyba pracują? Widocznie jest to protest pozbawionych pracy przez PIS.
Słodkie musi być koryto skoro trwa o niego tak zażarta walka. Mam przeczucie że niebawem protestować będą również ci co teraz przy korycie, bo ten złodziejski system musi upaść. To tylko kwestia czasu. Długi trzeba spłacać, a ludzi w strefie produktywnej coraz mniej.Będziecie urzędować i jeść papier, który produkujecie - urzędasy.

72

Aleksy ~Aleksy (Gość)01.10.2016 09:19

Aborcja to zabójstwo człowieka . Kara powinna za to być .

623

natasza ~natasza (Gość)01.10.2016 12:47

Ja jak za komuny urodziłam 6-cioro dzieci to mi dokuczano i wyśmiewano te panie są teraz moherami i bardzo bronią zakazu aborcji niech te mohery szlak trafi

82

albercik ~albercik (Gość)01.10.2016 13:13

boscie chłopa dawno nie miały.

51

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat