Miasto w ruinie? Kiedyś wybudowano w tym mieście wiele szkół, przedszkoli, żłobków, FMG PIOMA, Budowlanka. trzy huty, Sigmatex, Witroma i wiele innych zakładów pracy, w urzędzie pracowała 1/3 pracowników obecnego stanu, a teraz mamy murki i wyludnione miasto, nawet jedyna galeria pustoszeje. Powinno się zatrudniać lepiej wykształconych i pracowitych ludzi na kierowniczych stanowiskach.
Za roczne dochody prezesa MZK można kupić 12 autobusów. Coś tu nie działa.
http://allegro.pl/autobus-sprzedam-i6711058520.html#imglayer
Nie rozumiem tego hejtu. Przesiądzie sie ktoś z merca osobowego na autobus raz do roku i nagle o jejku jak nie wygodnie,masakra. Sami jeździcie autami które maja po 10,15,20 lat i jest dobrze. W autobusie nigdy nie bedzie tak wygodnie jak w aucie osobowym. Nawet w Łodzi jak sie trafi na starszy autobus lub tramwaj to sie telepie, niewygodnie itp. Jak ktoś potrzebuje dużych wygód to są przecież taksówki. A co kierowców którzy wożą "worki kartofli" to proponuje wam żebyście sami spróbowali prowadzić takie auto, ale nie na placu tylko załadowanego ludźmi po wąskich uliczkach gdzie ktoś w tym czasie kupuje bilet, albo o coś sie pyta albo w dni targowe w godzinach szczytu. Okażmy trochę zrozumienia.
Ja mam pomysł! Niech ciepłownia albo wodociągi zakupią w prezencie, po co jakieś premie co pół roku po 3 tysiące złotych, nieuzasadnione podwyżki dla pracowników, jak można spożytkować to w inny sposób? Powinna być utworzona pewna rezerwa pieniężna i wszystkie nadwyżki wypracowane przez spółki miejskie ściągane do wspólnego budżetu na poprawę komfortu życia mieszkańców. Przecież to jest nasza kasa, a nie ich.
Czarny dzień komunikacji miejskiej trwa. Część kierowców ma niestety poważne braki w kulturze, ale tego się chyba nie zmieni. Punktualność zostawia bardzo wiele do życzenia, ale nic dziwnego skoro już kilka razy jechałem autobusem którego kierowca...wysiadł na przystanku i poszedł kupić do kiosku papierosy, a innym razem gazetę. Szkoda gadać, bo przypadków takich jest bez liku...ale kierownictwo nic chyba sobie z tego nie robi. Kiedyś napisałem skargę na zachowanie jednego z kierowców (przegiął totalnie) i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Już nawet nie chodzi o przeprosiny, ale nawet nie odpisali mi żebym się cmoknął z tyłu. Nic. Szkoda więc pisać bo tylko klawiatura się zużywa i nic się chyba nie zmieni.
Boję się, że jeszcze 5-7 lat i ta Spółka upadnie. Coraz mniej ludzi jeździ, bo kto takimi niebezpiecznymi gratami chce podróżować - chyba tylko ci którzy chcą popełnić samobójstwo. Coraz mniej chce tam pracować,w MZGK czy na wodociągach średnia pensja wynosi 4-5 tys., a tam 2-3 tys. Straszne, smutne, ale prawdziwe. A autobusy miasto powinno kupić, milion dzierżawy biorą z pewnej Spółki i gdzie ta kasa się rozpływa?
A ten kierowca z wasikiem jak Adolf , co jechał na trasie Szydłow - Piotrkow to. szczyt szczytów .dziś.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!