Strażacy proszą o rozsądek. Wiecie jak ciężkie i męczące jest walczenie z ogniem ? Zapewne złośliwa częśc z Was napisze, że "za to wam płacą", ale ja podkreślę, że nie wszystkim - Sam jestem strażakiem ochotnikiem.
Pozdrawiam
Kretyństwo tego typu powinno być karane bardzo wysokimi karami finansowymi!!!!
Chociaż wszędzie mówią, żeby nie palić trawki to ludzie są uparci. Przecież to chyba jest zabronione.
Tak, jest to zabronione, pod groźbą wysokiej grzywny.
Polak jest uparty i zawsze robi na przekór :|
Rozumiem rozgoryczenie strażaków.
Temat wraca tak samo co rok.
Naprawdę nie rozumiem,dlaczego nikt nie egzekwuje kar finansowych - myślę,że jakby porządnie uderzyć po kieszeni,to problem wkrótce by zniknął...?
Przecież każdy kawałek gruntu ma swojego właściciela. Jeśli pali się na tym gruncie trawa - wystarczy moim zdaniem iść do właściciela i zainkasować odpowiednią kwotę. I bez wysłuchiwania i dawania wiary,że "to ktoś podpalił"... Trzeba było pilnować swojego pola...
Bezwzględna i nieuchronna kara!
Choć z drugiej strony ludzie od zawsze palili trawkę. Pamiętam, że nawet, któryś prezydent USA przyznał się do palenia trawki. Ale są chyba kraje gdzie palenie trawki jest dopuszczalne?
A mnie strażacy irytują tym ciągłym pokazywaniem się w mediach. No chyba, że w ten sposób muszą dowartościowywać.
Do boteq> ochotnicy pojadą ugaszą a i tak "zawodowcy" się pod tym podpiszą.
Siedz na d...e i się nie wypowiadaj ignorancie!!Włącz sobie klan i nie zaglądaj tutaj...
Mojego kolegę z lat dzieciństwa dyżurny samolot na łąkach Starsko Dbrówczańskich przyłapał na wypalaniu traw.Myślę,że to gaszenie popamięta do końca życia.CHE CHE.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!