metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tartu Tarturanga31.12.2011 09:42

Przekleństwem są umowy śmieciowe i brak dostępności mieszkań.

00

maddox ~maddox (Gość)31.12.2011 10:27

"lukch" napisał(a):
Z mojej strony "-1".

Z mojej niestety też...

00

zet ~zet (Gość)31.12.2011 11:25

"Tartu" napisał(a):
Przekleństwem są umowy śmieciowe

ale te umowy nie wzieły sie z niczego..... a kolejne obciazenia fiskalne tylko zwieksza w nowym roku skale zjawiska. Z drugiej strony osobiscie wole brac polowe penscji pod stołem bo co mi z tego ze by poszla wyzsza składka do zus jak i tak go..no z tego jest takie samo jak przy najnizszej krajowej??

00

Tartu Tarturanga31.12.2011 12:02

Zet brać podstawę pod stołem a resztę do ręki powoduje, że nigdzie nie dadzą Ci kredytu na mieszkanie czy dom. A bez tego ciężko mieć dzieci. A oszczędzając to ile lat trzeba, żeby kupić mieszkanie ... Ja wole 1000 zł raty płacić niż 1000 odkładać bo w ten sposób za ile lat sobie uzbiera się na to mieszkanie.Mieszkań komunalnych nie ma, TBS z kolei to najgorsza ewentualność i też nie łatwo ..
I tu raczej tkwi problem.

00

aaa5aa ~aaa5aa (Gość)31.12.2011 13:06

To przez dobrobyt

00

niestety.. ~niestety.. (Gość)31.12.2011 13:19

chyba ktoś nie zauważył, że wyjechało znacznie więcej osób, bo przecież w zasadzie zdecydowana większość rocznika 92 wyjechała na studia i myślę, że raczej tu nie powróci, wynajmowanie mieszkania w miejscu studiowania nie wiążę się z meldowaniem na studiach bardzo często, więc tak naprawdę wyjechało około 600 osób więcej spokojnie.[u]

00

zet ~zet (Gość)31.12.2011 14:24

"Tartu" napisał(a):
że nigdzie nie dadzą Ci kredytu na mieszkanie czy dom.

i nakreca sie spirala bo zeby spłaca rate 1000 miesiecznie musisz jeszcze 2 razy tyle podatku i zusu odpalic panstwu od dochodu a policz jak bys jednak ty i zona np odkładali po te 2tys miesiecznie zamiast oddawac to panstwu??

Komentarz był edytowany przez autora: 31.12.2011 14:28

00

Piotr Piotrranga01.01.2012 18:08

Ubytek jednego mieszkańca to ok 1000zł mniej w kasie miasta z samego tylko PIT.Więc nie dziwmy się, że Pobożny serwuje kolejne podwyżki podatków.
Tak swoją drogą jakaś logika w tym jest. Młodzi raczej fanami obecnie panujących (bo nie zarządzającymi) miastem nie są to po co ich trzymać. Jak zostaną wyłącznie członkowie Kółka Różańcowego to reelekcja zapewniana.
Grunt, że w rankingach miasto wypada ładnie, że władcy do kolejnych miast partnerskich mogą jeździć, a że przemysł leży, bo niestety w PRZEMYŚLE RATUNEK nie w turystycznych fantasmagoriach.
Jak na razie widać obywatele głosują nogami.
Pytanko do redakcji to dane ze spisu?? bo w GUS-e znalazłem , że na koniec 2010 było nas 77 398 co by oznaczało katastrofalny ubytek ludności!

00

Parafianin ~Parafianin (Gość)01.01.2012 18:38

No tak mniej mieszkańców, ale kościół nowy na pewno się przyda. Żal mi tej decyzji, zal mi "rządzących" ...
Mi było dobrze w dawnej parafii!!!

00

JP2 ~JP2 (Gość)01.01.2012 20:35

"Parafianin" napisał(a):
Mi było dobrze w dawnej parafii!!!

Pan Bóg dał ludziom wolną rękę w kwestii wyboru, nie musi Pan chodzić na przymus do naszego koscioła.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat