piesek ,a właściwie jego zwłoki leżą tam gdzie leżały tydzień temu .. i dwa tygodnie temu.. jak zacznie się rozkładać to może smród kogoś przyciągnie.. nieprawdą jest stwierdzenie,ze wystarczy zadzwonić do Straży Miejskiej-ta instytucja odesłała dzwoniącą do administracji,a administracja stwierdziła,ze .. nie wie co ma zrobić i na tym sprawa się skończyła.. wystarczy wejść przy ulicy Broniewskiego zmierzając do numeru 16A ,przejść jakieś pięć metrów, spojrzeć w lewo i nadal widać zwłoki pieska,takie maleństwo.. gdyby nie mróz to bym sama zakopała tego psiaka...ale wtedy pewnie natychmiast Straż Miejska przywaliłaby mi mandat..
Koleżanka kiedyś potrąciła psa. Zadzwoniła z płaczem po Straż Miejską. Kazali jej wrzucić psa do rowu. Dodam tylko, że pies wcale nie był martwy
Nie wypisuj głupot "nie zajęta" . Za pogrzebanie psa czy kota nawet na własnej działce grozi kara pieniężna. Tak stanowi obowiązujące prawo które "zawdzięczamy" UE. Martwy pies i kot musi być odpłatnie oddany do utylizacji bo stanowi odpad komunalny. Jest to smutne i przykre dla właścicieli psów i kotów których w taki niehumanitarny sposób trzeba się pozbyć. Jeżeli pies lub kot wyzionie ducha w lecznicy weterynaryjnej, to płacisz 25 zł i oni sami się o to zatroszczą. Pies lub kot musi być zapakowany w pudło dopóki nie odbierze go firma która te martwe zwierzęta oddaje do utylizacji. .
Ale no niestety ludzi się chowa w grobach a psy utylizuje.Nic na to nie poradzę ale z pewnością lepiej gdy taki pies zostanie zutylizowany niż wyrzucony jak śmieć ! Nie wiadomo czyj jest ten szczeniak sam nie przyszedł napewno .Szkoda komuś było tych pieniędzy to fo porzucił.
Opamietajcje się to jest mój piesek i mogę zrobić nim co chcę ale zawsze z sercem a nie jakiś obcy będzie mi się WP..pszal co mam zrobić jak zdechnie że starosci dajcie sobie na wstrzymanie
Gdy go zobaczylam chciałam mu sprawić pochówek ale wiem że to zabronione . Pozatyn o tej porze roku gleba jest zbyt zamarznięta i nie wykopalabym dołku nawet dla niego. A wrzucanie do śmietnika bylo by karygodne dla mnie .Gdy ktoś znajdzie martwe niemowlę wiadomo co z nim zrobić a taki szczeniak przecież mówi się ze pies przyjacielem człowieka więc niech będzie traktowany z szacunkiem .
Szpadel i zakopać, takie jest prawo natury. Ludziom niedługo to trzeba będzie mówić gdzie papu z łyżki w czasie obiadu włożyć!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!