Zainstalować kamerkę na skrzyżowaniu Kostromska-Modrzewskiego. Tam jazda na czerwonym to standart. Sam byłem świadkiem jak na pięcio sekundowym czerwonym sygnale, młody gnój przeleciał na niezłym "gazie".
Czy twórcy sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulic Słowackiego i Kostromskiej założyli, że ludzie będą przebiegać przez pasy podczas zielonego dla nich światła? Jestem zupełnie sprawny, chodzę dość szybko, zaczynam przechodzić przez jezdnię równo z zapaleniem się zielonego światła, ale i tak nie mogę zdążyć przejść na drugą stronę ulicy przed zapaleniem się światła czerwonego. a co ma powiedzieć babcia poruszająca się o lasce? Ktoś może przemyślałby tą sprawę. A co do świateł na Zamenhoffa - są zupełnie bez sensu. Włączenie ich spowodowałoby kompletne zakorkowanie skrzyżowania z Kostromską i jeden wielki korek na Słowackiego. I stek bluzg od mieszkańców pobliskich bloków, którzy nie mogliby wyjechać z parkingów na ulicę.
Nie mają sensu. Generalnie przebudowa przyległych ulic podczas budowy Focus Malla to jedna wielka porażka. Poza tymi światłami koncertowo skopano jeszcze kilka rzeczy:
1. Brak pasa do prawoskrętu z ul. Modrzewskiego w ul. Kostromską.
2. Brak pasa do prawoskrętu z ul. Kostromskiej w ul. Modrzewskiego.
3. Brak pasa do prawoskrętu z ul. Kostromskiej w ul. Słowackiego.
Ale zupełnym mistrzostwem jest remont ul. Zamenhofa z utrwaleniem kretynizmu sprzed 30 lat, jakim jest brak ok. 20 metrów zachodniej jezdni tej ulicy przy skrzyżowaniu z ul. Modrzewskiego. Ktoś wie, czemu dokładnie ma służyć takie rozwiązanie, bo na pewno nie poprawie bezpieczeństwa ruchu drogowego?
https://goo.gl/maps/vRcFR46Y9bq
Identyczny kretynizm jest na sąsiednim skrzyżowaniu: Modrzewskiego - Kołłątaja.
Oczywiście ,że włączyć światła.
To osiedle ludzie przejść nie mogą tacy kulturalni kierowcy.
Jakos nikt sie niechce zajasc skrzyzowaniem ul.Zrudlanej z ul. Modrzewskiego.Tam dopiero jest niebezpiecznie,ile juz tam bylo wypadkow.Dzieki bogu jeszcze tam jeszcze nikt nie zginol.Jak patrze jak rano i po poludniu te dzieci przechodza przez to skrzyzowanie bez przejscia dla pieszych to mi skura cierpnie.A najniebezpieczniejszy jest odcinek przejscia przy apartemtowcach z fokusa tam ludzie i dzieci ida po ulicy bo niema chodnika .A ogrodzenie dochodzi do samej ulicy.Panie radny Dziemdziora wiem ze pan podnosil interpelacje jurz nieraz
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!