110% GNOJOWNICA TO JEST TEN OKRES CO WYWORZĄ MAŁO TEGO 2 RAZY WIĘCEJ NIŻ USTAWA PRZEWIDUJE NA DANY AREAŁ ALE TYM NIEMA KTO SIŔ ZAJĄĆ
Coś mi się zdaje że to świnie wetknęły swoje ryje w te afery z wodociągami, w niedalekim Srocku pewnie też. Tylko patrzeć jak zaatakują gminę Grabica i Rokszyce. Jeszcze trochę a dopadną gród piotrkowski.
Władze gminy niech zaczną kontrolować trucicieli co wywożą gnojowicę na pola a nie czepiać się odbiorców wody . To ujęcia wody są skażone co trochę . Niedawno to samo w Wolborzu było Kuznocin teraz Baby i Srock. Woda była skażona a informacji żadnej dla mieszkańców nie było . Pora na biogazownie i rolnicy gnojowicę obowiązkowo tam muszą wozić i zero wylewania na pola. Ludzie mieli swoje studnie i zanieczyszczeń nie było a od kiedy przyszła moda z zachodu na duże chlewnie tak ciągle ujęcia sa skażone. Rolnik niech choduje trzodę ale w tradycyjny sposób jak to przed laty było
Czyli, zdaniem Przedsiębiorstwa Komunalnego, ludzie nadwyżki swojej wody oddają do Gminnych Wodociągów i w ten sposób zanieczyszczają wody z ujęć? Nie wiem, czy się popłakać, czy roześmiać.
Nie trzeba być detektywem, wystarczy stanąć przy polach w naszym regionie, beki pełne gnojówki są wylewane na łąki i nikt tego nie przyorze pługiem czy innym narzędziem. Kiedyś jeździli ciągnikiem teraz już stoją w jednym miejscu i leją bo paliwa szkoda. Znane biznesmeny świńskie z Kosowa wywożą pod Kuznocin Młynary i okolice bo tam mają pola. Nie ma na nich mocnych jeżdżą beemkami i się śmieją. Czy ktoś się kiedyś weźmie za to.....nie wydaje mnie się.
Wincyj chemicznej gnojownicy na pola i szamb rozsączkowych a z kranu poplyną fekalia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!