Byłem nad zalewem by odpocząć ,pooglądać co wyczyniają ptaki wodne i może złowić jakąś rybkę.Siedziałem sobie spokojnie -pełny relaks .Naraz pojawił się ponton z ryczącym silnikiem.Wszystkie ptaki pouciekały a mnie zrobiły się oczy czerwone.Wypowiadają się osoby które po czasie dowiedzą się że nie mają racji.Ze skarbu który mieliśmy zostanie dziadostwo.Gratuluję popierającym a współczuję tym ponoszącym konsekwencje.Przecież wystarczy wybrać się na zbiorniki gdzie wszystko można i zobaczyć co nas czeka.
Wprowadźmy zakaz bzykania się w gumkach w samochodach w lasach w koło zalewu w godzinach nocnych z przyczyn wyrzucania gumek poza samochód.
Mam przyczepę kempingową od kilkunastu lat na Mokrych i naprawdę, używanie od pół roku silników spalinowych nie zrobiło na większości żadnego wrażenia. Krzyczą niektórzy wędkarze, ale tak naprawdę oni zawsze są niezadowoleni a jak jak spytasz czy biorą to odpowiedź standardowo......NIE BIORĄ:-)
W kampanii wszyscy o zmianach, więc i nad Zalewem czas na nie. Motorówki to może pierwszy mały kroczek
PS. Nie mam motorówki
Pomyśleliście o wędkarzach? Wyobrażacie co się będzie działo z łódkami jeżeli obok przepłynie motorówka? O ciszy i spokojnym wędkowaniu też będzie można zapomnieć,ale ważne że burżuje na motorówkach będą mieli gdzie się wyszaleć.
Może warto byłoby się pochylić nad oczyszczeniem zbiornika? Ze znajomymi podczas wakacji nazywamy zalew zupą... chyba ogórkową.
gdyby w odpowiednim momencie zezwolono na motorówki i skutery to dziś Borki i inne tętniły by życiem
lepiej pomyslec co z zalewem bo coraz gorzej jego stan wyglada niedłogo bedzie mozna go podzielic na kilka czesci tak zarasta jak i bugaj w Piotrkowie a wy się martwicie o motorówki
Nad naszym zalewem ludzie szukali spokoju, kupowali działki, budowali domy.J to oni przywożą prawdziwe pieniądze dla okolicznych gmin i mieszkańców.
będzie możliwość pływania spalinowymi tak jak obecnie to za 2-3 lata zalew będzie tętnił życiem. Z wędkarzy to smażalnie których już prawie nie ma się nie utrzymają tylko z turystów z kasą a tacy na łodziach spalinowych zawitają nad zalew.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!