Żal mi tych ludzi w MZK-ach. To nie jest wasz prywatny folwark, że będziecie rządzić, czy puszczać dany autobus, czy nie, bo wy nie macie na podwyżki i premie. Ja pracuję u prywaciarza w firmie transportowej, premii nie mam cały rok i jakoś żyję, wy też możecie. Najgorszy zakład w Piotrkowie, powinni go zamknąć, byłby spokój albo powinna przyjść tam taka osoba, że będą latać w powietrzu WSZYSCY.
A co na to Rada Nadzorcza w skład której wchodzą:
- Zbigniew Włodarczyk, dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 zaufany człowiek K. Chojniaka
- Piotr Grabowski, członek PiS, obecnie dyrektor w PGE, również zaufany człowiek Chojniaka
- Radosław Pastuszko?
Oni wszyscy mają Was mieszkańców Meszcz w głębokim poważaniu - pytanie czy oni w ogóle wiedzą gdzie są Meszcze i jak tam dojechać.
Warto przyjść na najbliższą sesję rady miasta i głośno wyartykułować swoje racje, sesje są transmitowane na żywo, władza się ich boi, bo zmieniła nawet regulamin, aby niewygodne pytani na sesji nie padały.
A co z połączeniami np. do Sulejowa? Czemu nie można zrobić takiej małej aglomeracji? To najbliższe nam miasto. Ale z drugiej strony tam się korkuje strasznie, więc przydałby się jakiś buspas, a to oznacza poszerzenie drogi.
Za 4,5 roku bedą wybory,może wam puszczą autobus,ale tylko do czasu zamknięcia lokali wyborczych.
Nie mówiąc już o weeekendach gdzie ludzie starsi przez sobote oraz niedziele są uziemieni! To wstyd ze jest to osiedle Piotrkowa a juz mieszkańcy wsi maja lepszy dojazd. Osoby które nie posiadają auta nie maja szansy isc do normalnej pracy bo w godzinach popołudniowych oraz wieczornych nie maja jak wrócić do domu. To paraliżuje zycie naszej malej społeczności. Ja osobiście posiadam auto ale wspolczuje młodzieży oraz ludziom starszym, którzy po godzinie 15 nie maja jak się dostać do domu.
Teraz nic się nie zmieni - Stary Beton trzyma się dobrze. Ludzie jakie dodatkowe linie , jakie dodatkowe kursy , oczym Wy myślicie . Mediateka jest naj naj ważniejsza.
To teraz wszyscy zainteresowani muszą czekać do nowego roku, bo w MZK-ach nikomu nie chce się d*** ruszyć i wydłużyć trasy Lini nr 2. No wszyscy ci dziękujemy Krzysztofie, że oddarzasz nas hojnie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!