"jednawodka" napisał(a):
Niedawno, bo dopiero 3 sierpnia się uaktywniłeś na forum i jak widzę, w ściśle określonym celu.
Z pewnością też nie nazywasz się Marcin Majewski, tylko całkiem konkretnie inaczej. Podobnie, jak ja też nie nazywam się jednawodka.
Szanowny Marcinie!
Nie czuję się jakoś specjalnie w obowiązku, ale skoro już się zalogowałam dzisiaj, to chcę Ci uzmysłowić, bo jak widzę, masz w tym zakresie niedostatek informacji, ale od pisania, mówienia i ukazywania miasta Piotrkowa Trybunalskiego w samych tylko ciepłych i żywych kolorach, w pełni blasku, sławy i chwały, w samych superlatywach, ochach i achach, w tęczy sukcesów i całego pasma jednoznacznie trafnych decyzji - jest kilka osób, większość zatrudnionych na etatach, którzy za tę czystą robotę pobierają całkiem godziwe pensje. Robią to zawodowo w ramach powierzonego im przez pracodawców zakresu obowiązków.
Dla przeciwwagi jeden głos jakiegoś tam Włostowica, może jeszcze kilkorga krytykantów - w niczym spokoju mieszkańcom i miejscowym władzom, nie burzy! Spokojnie! Świat się nie kończy!
Wyjaśnij proszę, bo mnie to intryguje, dlaczego uparcie insynuujesz publicznie na forum, że Włostowic "oczernia", a to co pisze "robi pod przykrywką troski o dobro Piotrkowa."
A czy nie przyszło Ci do głowy, że - kto wie, może robi to z rzeczywistej troski o dobro Piotrkowa? A to, jaką wybrał formę, to już sprawa kreacji samego autora?
Czy każdy musi, jak Mickiewicz, pisać musi ponad 260 stron nieustannie 13-zgłoskowcem?
Sam widzisz, że można być indywidualistą.
Ty jesteś indywidualistą - łodziak piszesz jako Łodziak.
Pozwól zatem innym na indywidualność.
Tak więc Marcinie, raczej nie trać czasu na posty, które i tak niczego nie zmienią. Ludzie bowiem będą pisać swoje, dopóki będą w tym widzieć cel albo dopóty, dopóki im się po prostu nie znudzi.
Jeżeli naprawdę zależy Ci na tym, aby wnieść w to forum konkretny wkład, to się zaangażuj. Stań z konkretami i kontrargumentami. Obalaj opinie innych i udowadniaj swe racje.
Zrób sam coś dla miasta, o którym, nie rozumiem zupełnie dlaczego, piszesz Miasto. Tak wolno napisać np. o Nowym Mieście nad Pilicą, czy o Nowym Mieście nad Wartą, o Miastku czy o Miasteczku Śląskim!
Ale o Piotrkowie - miasto Piotrków Trybunalski. Nie popadaj w jakąś uczuciową histerię!
Podziel się także ze mną, a być może kogoś innego jeszcze to zainteresuje, bo chętnie piszesz w ostatnich dniach, dlaczego słowo łodziak piszesz nieustannie wielką literą jako "Łodziak"? Czyżby coś się w ostatnich dniach zmieniło w zakresie pisowni, a co umknęło mojej uwadze?
Pozdrowienia!