No to bardzo wątpie że na forum jest 90%katolików.czyżby kościół znowu kłamał?
Moim zdaniem to nie parafianie powinni fundować kościół. Jeśli ktoś postanowił zorganizać parafię to powinien również mieć środki na budowe całej, że się tak wyrażę "infrastruktury". Z tego co wszyscy wiemy, Kościół Katolicki ma się b. dobrze finansowo więc wybudowanie budynku kościoła jak i zaplecza kościelnego nie powinno stanowić problemu. Jest sporo kościołów w mieście i jeśli chcemy, w którymś z nich spotkać się z Bogiem to raczej nie ma w tym przeszkód, naprawdę nie trzeba ich stawić na każdym wolnym terenie w mieście. W Piotrkowie potrzebujemy mieszkań i zakładów pracy, a chcący znajdzie drogę do Boga- naprawdę.
PS. Nie mam nic przeciwko osobom ofiarującym pieniądze, każdy ma do tego święte prawo.
Jeszcze moga zbudować kolejny tam na Modrzewskiego jest miejsce pomiędzy blokami.
A w Biblii jest tak "Bóg, który stworzył świat i wszystko na nim, On, który jest Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach zbudowanych ręką ludzką i nie odbiera posługi z rąk ludzkich, jak gdyby czegoś potrzebował, bo sam daje wszystkim życie i oddech, i wszystko." (Dzieje Apostolskie 17:24-25) Więc kto mieszka w tych wykwintnych budowlach???
Z całym szacunkiem ale uważam, że ten kościół jest nie potrzebnie budowany. Plebania o rozmiarach zbliżonych do kościoła. Ponadto jest to 3 kościół, który ja jako parafianin mam finansować, najpierw kościół przy Słowackiego później przy Łódzkiej i teraz przy Modrzewskiego. Przesada. Jest to moja 3 parafia choć od 30 lat mieszkam w tym samym miejscu.
Chciałbym zobaczyć miny tych mieszkających obok jak o 6.00 zaczną dzwonić!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!