Chciałbym zobaczyć miny tych mieszkających obok jak o 6.00 zaczną dzwonić!
Z całym szacunkiem ale uważam, że ten kościół jest nie potrzebnie budowany. Plebania o rozmiarach zbliżonych do kościoła. Ponadto jest to 3 kościół, który ja jako parafianin mam finansować, najpierw kościół przy Słowackiego później przy Łódzkiej i teraz przy Modrzewskiego. Przesada. Jest to moja 3 parafia choć od 30 lat mieszkam w tym samym miejscu.
A w Biblii jest tak "Bóg, który stworzył świat i wszystko na nim, On, który jest Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach zbudowanych ręką ludzką i nie odbiera posługi z rąk ludzkich, jak gdyby czegoś potrzebował, bo sam daje wszystkim życie i oddech, i wszystko." (Dzieje Apostolskie 17:24-25) Więc kto mieszka w tych wykwintnych budowlach???
Jeszcze moga zbudować kolejny tam na Modrzewskiego jest miejsce pomiędzy blokami.
Moim zdaniem to nie parafianie powinni fundować kościół. Jeśli ktoś postanowił zorganizać parafię to powinien również mieć środki na budowe całej, że się tak wyrażę "infrastruktury". Z tego co wszyscy wiemy, Kościół Katolicki ma się b. dobrze finansowo więc wybudowanie budynku kościoła jak i zaplecza kościelnego nie powinno stanowić problemu. Jest sporo kościołów w mieście i jeśli chcemy, w którymś z nich spotkać się z Bogiem to raczej nie ma w tym przeszkód, naprawdę nie trzeba ich stawić na każdym wolnym terenie w mieście. W Piotrkowie potrzebujemy mieszkań i zakładów pracy, a chcący znajdzie drogę do Boga- naprawdę.
PS. Nie mam nic przeciwko osobom ofiarującym pieniądze, każdy ma do tego święte prawo.
No to bardzo wątpie że na forum jest 90%katolików.czyżby kościół znowu kłamał?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!