Przeciągnął się ten ROK.
Z tą kamienicą jeśli dobrze pamiętam, to było tak, że elewcja podczas remontu kapitalnego była zdjęta bez zgody jakiegoś konserwatora zabytków chyba wojewódzkiego i właściciel ma, maił problemy z rekonstrukcją tej zewnętrznej elewacji. A te gruzy po byłym, niedoszłym Hotelu Trybunalskim to też tego pana
I znow w centrum miasta zyskamy piekna kamienice jak ta na przeciw poczty oblozona plytami gipsowo-kartonowymi (obym sie mylil)
Obyś się mylił, bo Europa i kamienica na Słowaka to ten sam właściciel!!!
No to w takim razie na bank beda kolejne plyty gk bo tak taniej, a zreszta jak sie w jednym miejscu sprawdzily tzn, ze i tu bedzie to "estetycznie" wygladalo. Ja proponuje aby cala starowka miala jednolity gipsowo-kartonowy charakter.
Nie ma się co obawiać, tam nawet na płytę G-K nie ma co liczyć. Tekst, że Europa to będzie ho ho albo i więcej to był ze dwa lub trzy lata temu. Prędzej będzie plener do filmów wojennych.
Nie jestem pewien ale ten facet prawdopodobnie jest też właścicielem uroczych fundamentów róg Sienkiewicza i Grota-Roweckiego
No i cena kilkanaście milionów . Ciekawe skąd je weżmie, pożądny inwestor nie skąpi na elewacji (kamienica na Słowaka).Ja uważam że go poprostu nie stać. Dla mnie to tylko taki krzykacz
Z drugiejstrony to wielkie szczescie mieszkac w Piotrkowie w ktorym nie ma za duzo atrakcji a teraz miasto przemieni sie w kraine mlekiem i miodem plynaca. Istne Las Vegas tylko pomyslec: buduje sie 11 blokow mieszkalnych (ciekawe kto bedzie tam mieszkal, 3 centra handlowe (sigmatex, focus, europa) kilka mniejszych marketow na wolborskiej, wojska polskiego, bedziemy miec zrewitalizowana starowke, piekna obwodnice, tylko nie wiem czemu jeszcze nie ruszaja prace nad metrem lub tramwajem, a co z praca dla ludzi w Piotrkowie?? Przeciez puszek nie starczy dla wszystkich ;)
Zastanawiam sie czemu redakcja Tygodnia interesuje sie ludzmi ktorzy slyną z tego ze nic nie robia. Natomiast bardzo chetnie dowiedzial bym sie na temat innych duzych inwestycji w miescie. Prokuratura, Focus, Hotel na Armii Krajowej itd.
Źródłem tej informacji jest Radio Strefa FM (w nagłówku jest zawsze podawane). A tu są wszystkie informacje o inwestycjach http://www.epiotrkow.pl/tagi/inwestycja
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!