Ja też często zasypiam w czasie podroży. Całe szczęście busiarz nie zasypia!
dobrym patentem na bardzo długą podróż jest zimna woda - warto mieć kilka litrów zimnej wody i przemywać nią twarz na każdym takim postoju - czyli co ok 2 godziny - budzi naprawdę skutecznie. Przydatne są oczywiście hektolitry kawy - co prawda nie pomogą na senność, ale poprawiają koncentrację i pomagają uniknąć głupich błędów wynikających z jej braku. Terapia sprawdzona na 17 godzinnej trasie, przy nie spaniu od ponad 24 godzin... Energy drinków nie używam więc nie wiem czy coś dają...
A ja uważam, że główną przyczyną wszystkich wypadków na drogach jest nie przestrzeganie przepisów prawa o ruchu drogowym i chamstwo na drogach, z którym policja sobie nie radzi!!!
To prawda, czeste wymuszenia (wiazd na lewy pas)
zero koncentracji, bo sobie jadę i jestem gość i potencjalny zabojca
BRAK LOGICZNEGO MYSLENIA,
Szczególną ostrożność należy zachować, jadąc blisko Passatów TDI, których numery rej. zaczynają się od EPI... ;D
Policja olewa to , dzwonisz na 112 moze powiadomiona zostanie policja A MA PEWNO NIE ZMECZENIE TYLKO GRZEBANIE W TELEFONIE z duzego wodac lepiej co ludzie robią jak sie zachowują, nie to ze bronie kierowcow z duzych bo sam w takim pracuje, ale ogrom kierowcow specjalistyczne dodatkowe badania powinni przejsc dopiero p.jazdy
Pozdrawiam z duzego i szerokosci
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!