Niech zrobią porządek na DK12 - to Zalesicką odciążą.
Te światła w Przygłowie i Uszczynie niestety bardzo spowalniają ruch i stad te korki.
Poza tym dlaczego nie ma na tej drodze pobocza dla np. rowerów i wolnych motorków. Dosyć, że spowalniają ruch (bo nie mają pobocza) , to jeszcze nie można ich minąć (bo się nie da-taki ruch).
Nie dość że peryferia to jeszcze ruch jak na autostradzie. A asfalt...dziura na dziurze...
Z tego co wiem radny Pencina wyprowadził się do apartamentowca w samym centrum wielkiego miasta Piotrkowa Trybunalskiego a na Zalesicką przyjeżdża jak mu się zachce, więc po co się będzie trudził o jakieś chodniki i ścieżki rowerowe
Zabierając wnuczka od córki z którym mam przejść drogę jednego przystanku autobusowego to jest droga przez mękę,jak się nie zejdzie na pobocze(rów obrośnięty trawą) to nie wiem jak może się to skończyć.Dziecko ma dwa i pół roczku.A po tragedii (dzieci też tu chodzą same bez opiekunów) to zapóżno na remonty.
w ostatni piątek wracałem tamtędy, nie jechałem za szybko (ok 60km/h) jak na wieś to i tak za dużo, bo w każdej chwili ktoś może wyjść, wyjechać i tragedia gotowa. zostałem wyprzedzony przez kilka samochodów, jechali po autostradzie, niektórzy nawet z dziećmi. jak dla mnie to są kierowcy bez wyobraźni i mózgów. a tą sprawą zajmie się ktoś dopiero wtedy jak przez takiego szaleńca ktoś zginie. mieszkańcy Zalesic, witowa Kałku i Podkałku - może na własną rękę usypcie jakieś progi zwalniające, szczerze wam współczuje.
Przy okazji może kolejni geniusze odwrócą bieg lini autobusowej nr 8.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!