Nie żebym się czepiał, ale trawę to się sieje. Sadzić można drzewa albo ziemniaki na przykład. :)
Meczet - synagoga jest ale meczetu nie ma ...
Ponownie wracamy do tego tematu. Oczywiście znowu proponuję, aby Urząd Wojewódzki zasponsorował nam Filharmonię Piotrkowską. dziękuję, tyle w tym temacie ode mnie.
Budynek pewnie skończy tak jak Stadion Piotrcovii lub kamienica sąsiednia przy ulicy Narutowicza. W tym mieście najlepiej wszystko wyburzyć i zniszczyć to jest motto Rządzących. Nic się nie opłaca w tym mieście, więc po co w nim mieszkać...
Ciekawe czemu zburzono kamienicę na tyłach Amfiteatru??
Pewnie również jej remont był za drogi.
Może warto jest czasem trochę więcej pomyśleć i spróbować uratować jakiś budynek.
Nie wspomnę o całej ulicy Starowarszawskiej i budynku po dawnym Hotelu Europa, których los jest już przesądzony...
Oczywiście nie bronię budynku po Hawanie jako architektonicznego dzieła sztuki, ale widząc co Miasto robi - tragedia.
Może warto byłoby ogłosić konkurs na zagospodarowanie tej działki, ale tu oczywiście wchodzimy w śliski temat pieniędzy, których jak zawsze brakuje w Piotrkowie.
Dlatego marnie widzę przyszłość budynku po kinie Hawana. Tylko po co Miasto chce przejąć tę działkę, skoro che tam zrobić tylko parking ??
ja proponuję klub/dyskotekę :) tylko nie takie popierdółki jak mamy w pod aliorem na słowaka czy w kwadracie ,a coś na prawdę fajnego ,kulturalnego i nowoczesnego :)
Ja to moge przejąć :D mam plana zrobic fajną miejscówke gdzie w dniach od pon-czwartek mozna posiedziec na kawie,piwie przy chillioutowych dzwiekach,na wygodnych sofach,zjesc cos,zapalic shishke...a w weekend poimprezować przy normalnej muzyce nie tych oklepanych potupajkach...
Tam była siedziba PSL. Teraz jest parking.
A widziałeś chociaż ten budynek przed zburzeniem...?
Bo może gdybyś widział i jak mówisz-pomyślał, to doszedłbyś do wniosku , że trzeba rozebrać.
Wspominasz o Starowarszawskiej - czy mamy tam do czynienia z niepowtarzalnymi zabytkami? Nie, mamy do czynienia z walącymi sie ruderami.Czy też trzeba nad nimi "myśleć" i ratować za wszelką cenę, by wypełnić twój postulat walki z "powszechnymi" wyburzeniami?
Myśleć trzeba, prawda.
Ale myśleć , nie mówić,że trzeba myśleć!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!