Już chyba najwyższy czas powiesić nowe tablice - 7miesięcy to sporo czasu.
Chojniakowi, Błaszczyńskiemu i Czajce powinno być wstyd. Skoro nie potrafią zamówić anty-wandalowych tablic na cmentarz oraz do muzeum i na Plac Zamkowy (wszędzie tam stare skradziono), nie są nawet godni czyścić kamieni, które pokazano na zdjęciach. JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!
Wiadomo. Miasto na pierdoły ma kaskę. A na umacnianie i nauczanie tradycji, jak w tym wypadku jest forsy brak. I tyle.
To na nic! Stopień demoralizacji w narodzie jest tak wielki, że trzeba by chyba przy takim nagrobku postawić takiego terminatora z dwoma wielkimi karabinami(bo jeden może się zaciąć...) i z napisem: "Do tego, kto będzie kradł tablicę, strzelam bez ostrzeżenia!", A może i tak by się znaleźli desperaci, którzy by pomyśleli sobie: "A może tym razem obie spluwy mu się zatną i mnie nie zabije, a co sobie ukradnę, to moje, będzie chociaż za co się urżnąć!"...
Ludzie, o czym Wy mówicie. Gnidy wyniesiono na trony. W dupie mają jakąkolwiek tradycję (patriotyzm to słowo z antycznego słownika). Nawet dobre obyczaje. Popytajcie, jak gnidy potraktowały śmierć i pożegnanie Nauczycieli SP8, Dobrej, niegdyś, Szkoły. Czy Szkoła pożegnała Pana Trzaskę, Panią Żurek, Panią Jędrzejkiewicz... I Innych, którzy odeszli za wadzy jaśnie pana W. , złodzieja, zresztą. Jeno hucpa była przy mszach świętych, bo pan W. sztandar Szkole zafundował... Z Macierewiczem się był zdjął. Mój Ty, Panie... Piszę o tym wszystkim na swojej, zamkniętej od dawna stronie. Kto ciekaw, ten znajdzie.
Nadzieja, że wreszcie znajdzie się ktoś, kto gnidę potraktuje tak, jak gnidę należy traktować.
Oj tam, oj tam, wybory dopiero za 8 miesięcy, więc do tego czasu ciemny lud zapomni.
A wie Pan, że coś w tym jest? Pisałem do radnych w sprawie skradzionej tablicy o strajku szkolnym wiszącej na gmachu szkół Gabor w Al. 3-ego Maja. Kamienica została wyróżniona w konkursie na elewację, czym chwali się przymocowaną tabliczką informacyjną w miejscu...gdzie wisiała skradziona tablica. I gdzie jest Pan Dziemdziora, gdzie reszta? Jakoś interpelacji w tej sprawie nie dopatrzyłem się spośród tych 200?
Bo widzicie, to jest tak: NFZ na pieniądze bezproblemowo przelicza ludzkie zdrowie i życie, decydując kogo jeszcze opłaca się leczyć, a kogo już nie. To i nie powinien budzić aż tak wielkiego zdziwienia fakt, że zwykli menele-złomiarze przeliczają na pieniądze (albo flaszki) naszą tradycję, czy pamięć o bohaterach i ludzkich krzywdach. Kasa rządzi! Byle sobie zrobić (choćby chwilowo) dobrze, a innych wydymać, o!
Bo demokracja to sztuka iluzji...
Dla policji liczą się obecnie statystyki, a nie spełnianie oczekiwań mieszkańców. A statystyki poprawią sobie łapiąc jakiegoś gówniarza ze skrętem, nie muszą w tym celu szukać jakichś wandali-złomiarzy...
Byłem w wakacje na cmentarzu ofiar II wojny światowej w niemieckim Golm, tuż za granicą, w pobliżu Świnoujścia. Na znajdujących się tam tablicach pamiątkowych była informacja, że z uwagi na kilkakrotne kradzieże tablic metalowych zastąpiono je tablicami z tworzywa sztucznego.
http://www.balticportal.pl/pl/category/swinemuende/aktuelles/pl-druj-cmentarz-na-wzg-rzu-golm.htm?page=51
http://miziaforum.wordpress.com/2013/12/04/polacy-w-niemczech-okradaja-cmentarze-i-koscioly/
Może by i u nas zrobić coś takiego?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!