metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Al Bundy ~Al Bundy (Gość)21.05.2013 16:47

"Ariel" napisał(a):
W Polsce mamy więcej "inwalidów" niż pozostałe kraje Europy razem wzięte.

W dużym stopniu przyczyniają się do tego przepisy dotyczące zatrudnienia. Pracodawca zatrudniający inwalidę dostaje specjalne dotacje (bywa, że dostaje więcej, niż wypłaca pensji inwalidzie...) - przejrzyj oferty pracy w pośredniaku - grupy inwalidzkie są wymagane na rozmaite stanowiska, od ochroniarza poprzez pracowników biurowych po osoby sprzątające... Dlatego sporą część inwalidów stanowią kombinatorzy, którzy sobie załatwili grupę, bo to w obecnych czasach się po prostu przydaje. Tylko ci prawdziwi inwalidzi mają przez to trudniej...
Kiedyś tu pisałem, żeby zlikwidować te płatne strefy parkowania i problem sam by się rozwiązał. Ale co ja tam wiem? Najpierw stworzono problem, a teraz stwarza się nowe, aby "rozwiązać" te stworzone wcześniej. Ale skoro Warszawa czy Łódź mają parkomaty, to czemu Piotrków miałby nie mieć, prawda? Przecież nie możemy być gorsi i zacofani...

10

observer ~observer (Gość)22.05.2013 07:45

Na moim osiedlu "inwalida" daje legitymację rodzinie: a to przyjedzie jego synowa, a to przyjedzie jego syn. I tak to się kręci. Ważne, że legitymacja leży za szybą. A pan "inwalida" śmieje się ludziom w twarz. To jest Polska właśnie. Chyba powinna być powołana jakaś komórka do weryfikacji "inwalidów", bo wielu z nich jest zanadto sprawnych i niedługo na parkingach osiedlowych dominować będą miejsca dla sprawnych inaczej.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat