Taki kierowca powinien pozwać do sądu z powództwa cywilnego prezydenta Piotrkowa Trybunalskiego o dyskryminację niepełnosprawnych i domagać się zadośćuczynienia.
Kolejna wpadka zespołu prawników jak i pana mecenasa K..
Pisałem o tym 24 04 2013 r
na ePiotrkow.pl....Nowe identyfikatory to głupota do kwadratu..
Identyfikator postojowy osoby niepełnosprawnej jest przypisany do konkretnego pojazdu.
No a jak pożyczy samochód to już nie będzie inwalidą???? Mości Rajcowie. Znaczy się co cudownie ozdrowiał???
A co z Kartami Parkingowymi wydawanymi przez starostów które wydawane są na osobę a nie na pojazd, którym przewożona jest ta osoba. Koszt wydania takiej karty zamyka się w kwocie 25 złotych i karta ta jest ważna na terenie całego kraju.
Znaczy się Piotrków stanie się miastem dyskryminującym osoby niepełnosprawne będące mieszkańcami innych miejscowości.
Ładnie może i to jest, tylko czy kasa miejska jest na to przygotowana???
Foto:
Teraz wszystko nam już wolno!
Naród nawet nie podskoczy!
http://sklave.manifo.com/aktualnosci
europejką kartę - jaką?
Strefie Płatnego Parkowania - po co wielkimi literami?
i zapakują na kopercie - ale co zapakują?
W Piotrkowie działa Strefa tak - po co wielką literą?
kontrolerzy w SPP - w czym? I dlaczego wielkimi literami?
Jeśli natomiast kierowca będzie musiał zapłacić. nie będzie blokował miejsca parkingowego - a ta kropka, to co ona tam robi?
Warto pomysł podrzucić do CIT-u, żeby w przyszłym roku do broszury o Piotrkowie dopisać to zdanie. Świadczy ono o wyjątkowości naszego miasta.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
Ciekawe czy taką kartę ma niepełnosprawny Marian przewod. rady miasta ... jak nie, to pewnie za chwilę sobie wyrobi .... żeby mieć, bo on lubi mieć.
Te przepisy to dno i zenada!Lekka ręka wydaje sie na bzdety setki tysiecy / m.in na radosne zabawy imć Gajdy/ podobno artysty :)/ a ludziom doswiadczonym przez los rzuca sie juz nie kłody, ale cały las pod nogi. Prosze o wyjasnienie jak chory , starszy człowiek bedzie przyjęty i obsłuzony przez lekarza w jakiejkolwiek przychodni lekarskiej przez godzinke gdy nawet dziecko wie że u lekarza trzeba odsiedziec minimum 3,4 godziny?.Ma krzyczeć że ma tylko godzinę bo inaczej znajdzie mandat ? Jak chory człowiek ma w jakimkolwiek urzedzie załatwić swoja sprawe przez godzinę/ o ile znajdzie oczywiście jakiekolwiek wolne miejsce parkingowe.Np.chory z problemami narzadu ruchu aby dostac sie do właściwego "okienka-pokoju"/ czytaj doczłapać/ potrzebuje czesto kilkanascie minut , a gdzie odstanie "swojego" w kolejce, a gdzie załatwienie sprawy, kupno np. znaczków skarbowych, powrót? Mój przykład - nie było mnie ponad miesiąc w Piotrkowie/ leczenie/ i nie znałem tych cudownych rozwiazań. Zaparkowałem w "kopercie" wykładając uprawnienia do parkowania w niej za szyba. Gdy wróciłem po ok 1,5 godziny za wycieraczka był juz mandat - 50złotych. Za 50 złotych to ja musze przezyc 2,3 dni - dla ojców tych rozwiazań to pewnie przysłowiowy pryszcz! Na Młynarskiej panienki jak mantre powtarzały ze one tylko przekazuja informacje i jakakolwiek próba reklamowania zasadności tegoz mandatu po prostu nie ma sensu. Autorom tych nieludzkich,głupich,chorych przepisów życzę aby choc przez kilka miesiecy sprawdzili na sobie jak wyglada w Piotrkowie TRybunalskim zycie niepełnosprawnego.!!!
Czy zegar wydawany na samochód a nie na właściciela samochodu też jest zgodny z prawem? Kto korzysta z tych kart? Samochód czy inwalida?
W Polsce mamy więcej "inwalidów" niż pozostałe kraje Europy razem wzięte. Sąsiad "inwalida" - lekka utrata słuchu i zakaz pracy w głośnych warunkach.
Wyznaczone miejsce parkingowe pod blokiem i naklejka na szybie.
Pod blokiem już cztery wyznaczone takie miejsca - każdy z tych "inwalidów" do auta wskakuje jak sarenka.
Pytam więc ile jest faktycznych inwalidów - 10% czy mniej?
Zacznijmy od tego co to są za wymysły???? To już nie można zrobić jednakowego prawa dla całego kraju?? Każde miasto ma swoje przepisy co do niepełnosprawnych.
Jeszcze trochę a każda dzielnica w mieście będzie miała odrębne przepisy parkingowe.
A to dla tych co nie wiedzą co to jest europejska karta parkingowa: http://www.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/portal/modules/genPDF/gen.php?type=0&id=1218094521489aa5b9b0277
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!