metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zeco ~zeco (Gość)20.05.2013 10:26

Cytuję:
że mając europejką kartę

Przepraszam, jaką kartę?

00

sklave sklaveranga20.05.2013 10:52

Taki kierowca powinien pozwać do sądu z powództwa cywilnego prezydenta Piotrkowa Trybunalskiego o dyskryminację niepełnosprawnych i domagać się zadośćuczynienia.
Kolejna wpadka zespołu prawników jak i pana mecenasa K..
Pisałem o tym 24 04 2013 r
na ePiotrkow.pl....Nowe identyfikatory to głupota do kwadratu..
Identyfikator postojowy osoby niepełnosprawnej jest przypisany do konkretnego pojazdu.
No a jak pożyczy samochód to już nie będzie inwalidą???? Mości Rajcowie. Znaczy się co cudownie ozdrowiał???
A co z Kartami Parkingowymi wydawanymi przez starostów które wydawane są na osobę a nie na pojazd, którym przewożona jest ta osoba. Koszt wydania takiej karty zamyka się w kwocie 25 złotych i karta ta jest ważna na terenie całego kraju.
Znaczy się Piotrków stanie się miastem dyskryminującym osoby niepełnosprawne będące mieszkańcami innych miejscowości.
Ładnie może i to jest, tylko czy kasa miejska jest na to przygotowana???
Foto:
Teraz wszystko nam już wolno!
Naród nawet nie podskoczy!
http://sklave.manifo.com/aktualnosci

00

chiński fotograf chiński fotografranga20.05.2013 11:18

europejką kartę - jaką?
Strefie Płatnego Parkowania - po co wielkimi literami?
i zapakują na kopercie - ale co zapakują?
W Piotrkowie działa Strefa tak - po co wielką literą?
kontrolerzy w SPP - w czym? I dlaczego wielkimi literami?
Jeśli natomiast kierowca będzie musiał zapłacić. nie będzie blokował miejsca parkingowego - a ta kropka, to co ona tam robi?

00

Redaktor Maj ~Redaktor Maj (Gość)20.05.2013 16:48

Cytuję:
Nigdzie wcześniej się z takimi przepisami nie spotkałem napisał na kontakt@epiotrkow.pl pan Marian.

Warto pomysł podrzucić do CIT-u, żeby w przyszłym roku do broszury o Piotrkowie dopisać to zdanie. Świadczy ono o wyjątkowości naszego miasta.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/

Komentarz był edytowany przez autora: 20.05.2013 16:48

10

raaadny ~raaadny (Gość)20.05.2013 20:58

Ciekawe czy taką kartę ma niepełnosprawny Marian przewod. rady miasta ... jak nie, to pewnie za chwilę sobie wyrobi .... żeby mieć, bo on lubi mieć.

00

martens ~martens (Gość)20.05.2013 21:05

To miasto pod rządami chojniaka to jeden wielki syf i kibel.

20

niepełnosprawny ~niepełnosprawny (Gość)20.05.2013 21:10

Te przepisy to dno i zenada!Lekka ręka wydaje sie na bzdety setki tysiecy / m.in na radosne zabawy imć Gajdy/ podobno artysty :)/ a ludziom doswiadczonym przez los rzuca sie juz nie kłody, ale cały las pod nogi. Prosze o wyjasnienie jak chory , starszy człowiek bedzie przyjęty i obsłuzony przez lekarza w jakiejkolwiek przychodni lekarskiej przez godzinke gdy nawet dziecko wie że u lekarza trzeba odsiedziec minimum 3,4 godziny?.Ma krzyczeć że ma tylko godzinę bo inaczej znajdzie mandat ? Jak chory człowiek ma w jakimkolwiek urzedzie załatwić swoja sprawe przez godzinę/ o ile znajdzie oczywiście jakiekolwiek wolne miejsce parkingowe.Np.chory z problemami narzadu ruchu aby dostac sie do właściwego "okienka-pokoju"/ czytaj doczłapać/ potrzebuje czesto kilkanascie minut , a gdzie odstanie "swojego" w kolejce, a gdzie załatwienie sprawy, kupno np. znaczków skarbowych, powrót? Mój przykład - nie było mnie ponad miesiąc w Piotrkowie/ leczenie/ i nie znałem tych cudownych rozwiazań. Zaparkowałem w "kopercie" wykładając uprawnienia do parkowania w niej za szyba. Gdy wróciłem po ok 1,5 godziny za wycieraczka był juz mandat - 50złotych. Za 50 złotych to ja musze przezyc 2,3 dni - dla ojców tych rozwiazań to pewnie przysłowiowy pryszcz! Na Młynarskiej panienki jak mantre powtarzały ze one tylko przekazuja informacje i jakakolwiek próba reklamowania zasadności tegoz mandatu po prostu nie ma sensu. Autorom tych nieludzkich,głupich,chorych przepisów życzę aby choc przez kilka miesiecy sprawdzili na sobie jak wyglada w Piotrkowie TRybunalskim zycie niepełnosprawnego.!!!

00

pytająca ~pytająca (Gość)20.05.2013 21:30

Czy zegar wydawany na samochód a nie na właściciela samochodu też jest zgodny z prawem? Kto korzysta z tych kart? Samochód czy inwalida?

10

Ariel ~Ariel (Gość)20.05.2013 21:45

W Polsce mamy więcej "inwalidów" niż pozostałe kraje Europy razem wzięte. Sąsiad "inwalida" - lekka utrata słuchu i zakaz pracy w głośnych warunkach.
Wyznaczone miejsce parkingowe pod blokiem i naklejka na szybie.
Pod blokiem już cztery wyznaczone takie miejsca - każdy z tych "inwalidów" do auta wskakuje jak sarenka.
Pytam więc ile jest faktycznych inwalidów - 10% czy mniej?

10

Maciekk ~Maciekk (Gość)21.05.2013 00:22

Cytuję:
W Piotrkowie działa Strefa tak, jak w każdym innymi mieście w Polsce. Jeśli wyjeżdżamy na przykład do Warszawy, musimy dostosować się do przepisów, które tam obowiązują.

Zacznijmy od tego co to są za wymysły???? To już nie można zrobić jednakowego prawa dla całego kraju?? Każde miasto ma swoje przepisy co do niepełnosprawnych.
Jeszcze trochę a każda dzielnica w mieście będzie miała odrębne przepisy parkingowe.
A to dla tych co nie wiedzą co to jest europejska karta parkingowa: http://www.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/portal/modules/genPDF/gen.php?type=0&id=1218094521489aa5b9b0277

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat