W Piotrkowianine jak i w Piotrcovi przydał by się menadżer z prawdziwego zdarzenie to może i jakieś sukcesy też by się pojawiły
Chrobry w ataku pozycyjnym za wiele nie pokazał. Ten mecz był do wygrania.
Chciałem napisać o pewnej sytuacji którą widziałem po meczu. Aż się zatrzymałem, żeby zobaczyć ją do końca.
Otóż jak wychodzili z hali starsi kibice z Głogowa kilku chłopaków z naszego KK zaczęło krzyczeć w ich kierunku, a potem nawet podeszli bliżej i zaczęli się odgrażać. I wtedy dwóch starszych panów od bębnów (z Chrobrego) wybiegło do tych kilku naszych. I co zrobili??? Uciekali przed tymi starszymi panami między bloki ile sił mieli. Jeszcze się z tego śmieję.
Ten KK to wstyd i żenada zachowania.
Potrzebna i niezbędna pomoc ze strony miasta by byli sportowi mecenasi dla obu klubów piłki ręcznej.Po wynikach widać komu ta pomoc jest potrzebna w pierwszej kolejności. Może ktoś w końcu przedstawi sprawę że ręczna kobiet to sport znacznie tańszy od męskiej i ma sukcesy, których nie ma żadnych Piotrkowianin.Ale byli prezesi Piotrkowianina to czołowe postacie w UM więc polityka rządzi w sporcie czego być nie powinno.Piotrcovia jest bez żadnego poparcia w mieście. Przy wsparciu finansowym przez strategicznego sponsora i 3 transferach jest znacznie bliżej od Piotrkowianina by zdobyć dla miasta nawet medal MP.Z całym szacunkiem ale maksimum na co może stać Piotrkowianina w nowym sezonie to miejsca 9/10 (oby nie spadli).Na lata najbliższe czołowe miejsca zarezerwowane dla Vive,Orlenu, Zabrza,Szczecina,Mielca- itd.
Poziom sportowy tego widowiska bardzo słaby,nowe nabytki w osobach Rumniaka i Stołowskiego nie wnoszą nic do gry.O utrzymanie w ekstraklasie może być bardzo trudno z taką grą.Zwierzchowskiemu jako prezesowi można wiele zarzucić,ale on miał przynajmniej pojęcie kto jest kim w piłce ręcznej.Nie wiem,kto doradza Szczukockiej(bo ona nie ma pojęcia),ale po co nam do końca tego sezonu junior z Kielc.W walce o utrzymanie potrzeba doświadczonych zawodników,którzy nie narobią w portki przed meczem.Nie ma czegoś takiego jak gra zespołowa w wykonaniu Piotrkowianina,tam każdy gra dla siebie i pod siebie.Może być niewesoło za chwilę.
To łobuziaki z tych naszych kibiców.
A może nie uciekali tylko chcieli tych starszych panów zmęczyć?
Jednoróg chciał zostawić Titowa, on nam ostatnio rzucił chyba 12 bramek, Legionowo zaliczyło 15 jego trafień. Zamiast niego mamy teraz 2 drewna: Stołowski i wymysł Zwierzchowskiego, prezydenta i Kuptela: Rumniaka. Stołowski i Rumniak rzucają jedną trzecią tego co Titow i kosztują zdecydowanie więcej niż on.
nie ma Furmana, nie ma Merka , nie ma atmosfery, jest kilku wyrobników i nic więcej, nie ma woli nie ma walki nie ma zespołu. Ławka siedzi jak na skazaniu - Nowy kiero się nadaje do klubu kibica
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!