metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ciekawa ~ciekawa (Gość)24.12.2013 18:29

"Tomasz" napisał(a):
Pytanie do Pana Janusza-Korczaka Ziółkowskiego z Urzędu Miasta w Piotrkowie Trybunalskim:
Na jakiej podstawie wydał Pan pozwolenie na budowę w miejscu, w którym nie wolno niczego budować?

A na budowę którego obiektu pozwolił? I dlaczego tam nie wolno budować? Trochę konkretów pliss.

00

wolny czlowiek ~wolny czlowiek (Gość)25.12.2013 21:32

Tu najlepiej widać , że Pan Czajka nie nadaje się do pracy w mieście na dzisiejsze czasy. Najlepiej tę pracownię połączyć z referatem architektury i zobaczymy ,że sprawy zostaną normalnie załatwiane a nie prywata. Teraz to poważniejsze sprawy projektowe podrzuca się koledze/zobacz kto projektował Panu Gulowi, przychodnię przy ul Polnej itd./

10

luzik ~luzik (Gość)26.12.2013 17:59

"dioptaz1500" napisał(a):
albo stworzyć niszowe kino.sala jak znalazł.tylko zrobić remont

Też chętnie zobaczyłbym jakiś wartościowy film, a nie amerykanśkie g...no w stylu "zabili go i uciekł", ale weź i policz: ile trzeba wydać na remont, ile będzie kosztować utrzymanie obiektu, ile nale3żałoby wydać na płace,itp, itd i odnieś to do spodziewanych przychodów z takiego kina.
Nie sądzę, żeby to się w tym miejscu samo utrzymało.
Ale pomysł można spróbować zrealizować w innym miejscu.

00

leonide ~leonide (Gość)26.12.2013 20:54

parking na 30 miejsc? dobudowanie 100 czy 200 metrów i działalność usługowa? to śmierdzi biedronka albo innym aldi w samym, reprezentacyjnym centrum miasta! całe szczęście że szanowny przedsiębiorca rezygnuje! może kupi to ktoś z lepszym pomysłem.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)26.12.2013 21:53

Jest jeszcze inna opcja. Wystarczy, żeby w planie zagospodarowania przestrzennego w tym miejscu uwzględnić istnienie rudery. Wtedy budynek po Hawanie będzie mógł sobie stać "legalnie" aż sam się rozsypie, a nikt już nie będzie zmuszony, by sobie nim głowę zaprzątać... :)

00

luzik ~luzik (Gość)26.12.2013 22:09

"ciekawa" napisał(a):
A na budowę którego obiektu pozwolił? I dlaczego tam nie wolno budować? Trochę konkretów pliss

Nie plisuj i nie fasrtyguj, tylko sprawdź, przy budowie jakich obiektów wymagane jest pozwolenie budowlane i parę innych temu podobnych dupereli.
Jak będziesz wiedzieć, to odpowiedz na moje pytania:
1) czy potencjalny inwestor jest niedoinformowany w kwestii konieczności ustalania pozwoleń na budowę (min. art 3 ust. 5,6 oraz art. 29 UPB, art 4 ust. 2 ppkt 1 UPP),
2) czy urzędnicy pana Chojniaka nie okazali się arogancją tłumacząc potencjalnem inwestorowi swoją decyzję.
Zastanów się też nad pytaniem trzecim: może Hawana mogła trafić nie do tych rąk, co potrzeba?

00

Karburator ~Karburator (Gość)29.12.2013 22:51

Chyba lepiej byłoby wyburzyć ten budynek. Wolałbym tam widzieć zieleń z placem zabaw bądź miasteczkiem ruchu drogowego czy siłownią pod gołym niebem. Wiem, że jakie miasto taki Cental Park ale taka jest moja idea. Żadnych dyskontów i innych pożyczkodawców.

00

97-300 97-300ranga30.12.2013 10:15

"ares1" napisał(a):
Szczególnie lekarze , stomatolodzy , banki itd :))) wez jeszcze raz przeczytaj co napisałaś i dobrze sie nad tym zastanów!

... poucza innych forumowiczów,niebywałe!

00

97-300 97-300ranga30.12.2013 10:23

"Karburator" napisał(a):
Chyba lepiej byłoby wyburzyć ten budynek. Wolałbym tam widzieć zieleń z placem zabaw bądź miasteczkiem ruchu drogowego czy siłownią pod gołym niebem. Wiem, że jakie miasto taki Cental Park ale taka jest moja idea. Żadnych dyskontów i innych pożyczkodawców.

Idea jest słuszna, w tym konkretnym miejscu akurat brak jest jakichkolwiek instalacji służących do zabaw dla dzieci, to co proponujesz wydaje się ze wszach miar słuszne i właściwe. Widzę tu pole do popisu dla pana Mazura który jest mocno umocowany w Sejmiku Wojewódzkim i może tu wiele zdziałać czym zyskałby przychylność mieszkańców EP.

00

ares1 ~ares1 (Gość)30.12.2013 17:54

"97300" napisał(a):
poucza innych forumowiczów,niebywałe!

Pajaca epiotrkowskiego nie próbuję :)))

"97300" napisał(a):

"97300" napisał(a):
Idea jest słuszna, w tym konkretnym miejscu akurat brak jest jakichkolwiek instalacji służących do zabaw dla dzieci, to co proponujesz wydaje się ze wszach miar słuszne i właściwe. Widzę tu pole do popisu dla pana Mazura który jest mocno umocowany w Sejmiku Wojewódzkim i może tu wiele zdziałać czym zyskałby przychylność mieszkańców EP.

Epiotrkowski pajac błysnął!!!Ale czym??? :)))

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat