wójt bardzo zmalał w moich oczach, a ceniłem go bardzo jako takiego swojskiego...
coraz więcej dowiaduję się negatywnych informacji na temat wójta i to mnie przeraża
Zobaczymy co dalej będzie. Obecnie wójt stracił zaufanie u mnie, mojej rodziny i moich bliskich. Przejrzałam na oczy...
Nadszedł czas, byśmy się ogarnęli i zaczęli patrzeć na zwierzęta w sposób, który z czułością i rozważnością pokazuje nam je jako nie przedmioty czy ciała-maszyny, tylko osobne istoty. Pierwszym prawem musiałoby być prawo o godności tych zwierząt, które zakazałoby hodowli przemysłowej, która jest piekłem i koszmarem naszego świata i wpływa na naszą świadomość, niszcząc nas od środka - podsumowała.
Wójtowie korzystają z dotacji nie tylko nasz.Stracił zaufanie przez taką sytuację u większości mieszkańców gm a szkoda. .Teraz młodzi ludzie zwłaszcza rolnicy mają wyzsze wykształcenie , wiedzą co dla nich dobre.Nie można tak jednemu pozwolic na taką hodowlę a drugi niech się wyprowadzi ze swojej ojcowizny do miasta.Nie wolno zabierać marzeń innym.
Do komentatora sprzeciw. Najpierw wmawiasz sobie nieprawde a potem to krytykujesz-to się nazywa fałszywa nieświadomość.Plany Mega Chlewni to ma nie Wójt a inwestor prywatny a Wójt to skutecznie blokuje i znając jego umiejętności napewno zablokuje.Biogazownia to właśnie ekologia-Oze które służy m.in. Tobie a żebyś dostał dotacje trzeba było najpierw te pieniądze zgromadzić właśnie z maganów i Wójt to mądrze robi . W tej gminie dotacje były,są i będą tylko Ty nie potrafisz z nich korzystać. W tej Gminie jest dobry gospodarz tylko żebyś to zrozumiał musisz wyjść z fałszywej świadomości i poprawić poziom wiedzy.
Do ostatniego komentarza Gość. Przetrzyj oczy mocniej abyś lepiej widział i do patrzenia włącz rozum. Wójt przekonuje ale do biogazowni dla wszystkich Świniarzy a do dużych chlewni nie dopuszcza. Tak już zrobił w KOL KREŻNA. Nie słuchaj Wol...... propagandy tylko Idź na spotkanie z Nim to Ci wyjaśni każdy szczegół. Jego plan na zlikwidowanie smrodów z Gnojowicy jest znakomity dla całej gminy tylko musisz wiedzieć coto jest biogazownia rolnicza. A jeśli chodzi o obietnice Wójta to nie jest kwestia wiary to jest kwestia faktów Wójt nie obiecuje tylko czyni. I znowu patrz szeroko i użyj rozumu. Nie ulegaj kłamliwym ludziom bo mają w tym interes /Totalna Opozycja/. Lepiej czytaj pytaj szukaj prawdy i używaj rozumu. Takiego dobrego i uczciwego gospodarza Ta Gmina nie miała i mieć nie będzie.
A najważniejsze jest to że naturalny ciag przyszłej S12 od Piotrkowa do Bełchatowa przebiega właśnie przez te tereny.
Budując tak olbrzymią inwestyjcę zamyka się możliwość pocagniecia S12 do obwodnicy Bełchatowa w przysżłości za 30-40 lat.
Ktoś już o tym wspominał:
Tutaj w ostatnim komentarzu: https://epiotrkow.pl/news/czytaj,35927
Podobno w Krężnej odbyło się ostatnio spotkanie sołeckie zwołane przez Wójta?
Czy to prawda? Co z niego wynikło?
Zobaczymy co z tego wyjdzie i z obietnic wójta na spotkaniu w Krężnej.
Czyli reasumując: Inwestor posiada 6 tyś. świń. W przybliżeniu to 840 DJP: Tucznik - 0,14 DJP.
Plus minus na potrzeby instalacji o mocy 40 kW wymagane są 15-26 ha upraw oraz 70-270 DJP pogłowia zwierząt.
Czyli max może powstać biogazownia 120-150 kW oraz inwestor musi posiadać ok. 100 ha ziemi a wykorzystać substrat.
Cóż zobaczymy.....
http://www.gospodarzzenergia.pl/mikrobiogazownie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!