Piotrkowianie są biedni. Władze Miasta powinny uzupełnić dopłaty do wymiany piecy z budżetu Miasta.
To lipa z tymi dopłatami. Kredyt w określonym banku czyli zero negocjowania i zakup określonego rodzaju pieca. Ceny określonych pieców zawyżone o ok 40%. Z dopłatami i kredytem na karku wychodzi duzo drożej. Lipa i nic więcej
Tytuł jest eufemistyczny. Najwięcej spalin o kiepskiej jakości produkują patole, a im wcale nie zależy na zmianie ogrzewania.
Skupiska śmieci się palą i tam kary straż miejska nie daje a zapalisz deseczke to odrazu chuzia na juzia wolimy policję niż straż miejską zlikwidować tych panów
W ubiegłym roku,w maju, starałem się o dofinansowanie,byłem nawet u pana kierownika,ale odpowiedział mi że już wszystko rozdysponowano i pieniędzy na dofinansowanie niema i nie wiadomo czy coś jeszcze dostaną.Teraz muszą oddać.To chyba kpina bo inaczej to ciśnie się coś brzydkiego na usta.
Szukajcie samochodach druga sprawa to dawniej napoje czy woda sklepach byla w szklanych butelkach i były zwrotne a teraz leży wrowach
Program czyste powietrze, wszyscy o nim mówią ale nikt nie wie jak dziala
Piotrków Trybunalski ma najczystsze powietrze w Polsce, bowiem smog zamieszkał w Mediatece wybudowanej za około 50 mln złotych. Czy aby to tylko zbieg okoliczności lokalizacja Mediateki podobna jak Wzgórza Wawelskiego, zatem czy smog Piotrkowski przyćmi tego smoka Wawelskiego?
W Moszczenicy każdy miał pieniądze na pokrycie reszty dotacji, więc, jak twierdzi wójt gminy, nasz wniosek został odrzucony przez Urząd Marszałkowski w Łodzi, bo mamy zbyt wysoki dochód w przeliczeniu na mieszkańca. Ludzie zainwestiwali pieniądze w projekty w pronekty instalacji i je stracili. Więc ludzie chcą korzystać z programów, tylko są robieni w balona. Bo po co komu w Piotrkowie ekologiczny kocioł gazowy, jak nie ma gazociągu? No zastanówcie się... czyja to wina? Na pewno nie mieszkańców.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!