Od zawsze zadziwiają mnie ludzie, którzy budują sobie dom tuż przy drodze krajowej, a potem mają pretensje, że jeżdżą tamtędy auta. Problemem w Polsce jest też brak asfaltowanego szerokiego pobocza, żeby wszyscy piesi, rowerzyści i ciągniki mogli sobie spokojnie i bezpiecznie dojść lub dojechać do miejsca przeznaczenia.
Do Piotrkowianina - czyli uważasz że ten chłopak zginął przez tira. Pewnie lepiej byłoby jakby zamiast ciężarówki jechała osobówka z rodziną i oprócz tego kolesia zgineli wszyscy w aucie osobowym. Albo może powinien jechać rowerzysta, to tylko on by został zabity. Pomyśl co wygadujesz, każdy sobie z tego zdaje sprawę że ten kolo nie jechał 70 km/h tylko nikt tego głośno nie mówi.
Tiry będą jeździć i basta,to jest droga krajowa a jak sie Prochoniowi i reszcie chłopków nie podoba,to przy następnym tamowaniu ruchu przyjedzie WPI z Łodzi i zrobi z wami porządek.
Np. w ubiegły czwartek jadąc od magazynów INPOST -u do skrzyżowania Jarost z Kafarem na 50aut minąłem 32tiry (szok-więcej tych klamotów niż osobówek)
Na odcinku od Rękoraja do węzła Tuszyn ograniczenie prędkości do 20 km/h dla pojazdów powyżej 3.5 t i odcinkowy pomiar prędkości na tym odcinku. Do tego w centrum Srocka rondo wyprofilowane tak jak w Kurowicach. Problem rozwiąże się sam.
Codziennie dojeżdżam z ul. Wyzwolenia w Piotrkowie do ICZMP w Łodzi do pracy. Trasa przez Srock jest najszybsza od tej strony - do autostrady trzeba się przebijać przez cały Piotrków po dziurach w godzinach szczytu. Pewnie wybierałbym jednak autostradę, ale z S8 nie ma wygodnego zjazdu na autostradę w kierunku Łodzi i odwrotnie. Ktoś to tak bezmyślnie zaprojektował, to teraz połowa ludzi wybiera drogę przez okoliczne wioski, żeby uniknąć miejskich korków.
Patrzyłem uważnie na wszystkie zdjęcia i zauważyłem tylko 5 rolników i to takich z dolnej półki.
W mojej miejscowości też są tiry i jakoś nikt nie robi o to rabanu i nie wymyśla protestów i nie blokuje drogi przejezdnej. I też dziennie ich bardzo dużo przejeżdża. Każdy już się do tego przyzwyczaił i nawet nie zwraca uwagi i traktuje to jako normalność.
Popieram protest w 100% !!! Wczoraj przed południem zero ryku, zero wycia i hałasu tych pier....ch KLAMOTÓW !!! Wieczorem od nowa rumot i wycie i dzisiaj jeszcze gorzej bo jeden za drugim ku...a jedzie i jedno wielkie wycie, buczenie i ryk! Dość!!!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!