Nie słyszałem, żeby studenci kierunku historia otrzymali w ostatnich latach stypendium Ministra
Tak, bo 17 studentów na politologii w Kielcach jest bardziej opłacalnych niż 17 studentów na historii w Piotrkowie.
Dziękuję z tego miejsca Panu Rektorowi Semaniakowi, za zrujnowanie mi życia poprzez swoją "szybko" podjętą decyzję na początku października kiedy proces rekrutacyjny na uczelniach w całej Polsce się zakończył.
Może Pan sobie tylko pomarzyć, że pójdę na studia do Kielc. Dlaczego mam wspierać instytucję, która nie wspiera mnie i ma mnie głęboko gdzieś?
Niepotrzebni, nieopłacalni, nierozwojowi? Naprawdę Panie Rektorze? Proszę mi powiedzieć na jakiej podstawie Pan tak twierdzi? Czyżby umiał Pan patrzeć w przyszłość i już teraz Pan wie, że nie wyjdziemy na ludzi i nic z nas nie będzie?
Potrzebna szybka zmiana rektora.
Co rektor robił wcześniej ?
Le w kielcach to w kielcach i nie obrażać politologii raczej ta historia to poroniony pomysłą.
Kielce super miasto stolica województwa , piękne klimaty, góry itp a Piotrków po reformie administracyjnej to równia po której to miasto się stoczyło.... więc lepiej do kielc zapraszam
W Piotrkowie ludzie studiują przede wszystkim ze względu na to, że studia są "na miejscu" - studiują piotrkowianie albo osoby mieszkające blisko Piotrkowa. Jeśli nie będą mieli możliwości kontynuowania edukacji tutaj, to do Kielc raczej się nie wybiorą. Łódź jest bliżej, tylko godzina jazdy autobusem, a autobusy są często... Bliżej, taniej, poza tym miasto większe.
Jeśli filia UJK padnie to otwiera się okno dla miasta by zaprosić do nas uczelnię techniczną. Może tak uda się uratować to miasto.
W końcu Pan Rektor podjął dobrą decyzje. Historia jest nieopłacalna od 4 lat. 30osób na wszystkich kierunkach
A cóż za różnica, czy z Piotrkowa będą emigrować magistrowie, czy inżynierowie.
no i ponownie UJK na " pierwszych stronach gazet".
Ludzie Rektor kielecki dobrze wie, co robi. Skoro stwierdził, że taki kierunek jest nieopłacalny, to tak musi być i nie ma się tu co oburzać. Świetność pewnych kierunków studiów minęła i trzeba się z tym pogodzić.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!