Nie wymagaj, żeby na takie coś wpaść to należy pomyśleć, a to tylko SM.
Skoro ludzie odpowiedzialni za prawo egzekwują prawo na zasadzie pouczeń to nie dziwię się, że skuteczność równa się zero. Szkoda, że my się zrzucamy na wypłaty dla tych ludzi.
Mój sąsiad nigdy nie wystawił żółtych worków w dniu zbiórki odpadów z plastikami. Wiem bo widzę. Mam dwójkę małych dzieci i nie mogę otworzyć w domu okna,ani wystawić prania czy pościeli na balkon. Co robić? Nasłać na niego straż miejską? Nie chcę robić sobie wrogów bo mieszkam tu dopiero od dwóch, ale z drugiej strony żyć się nie da...
A może tak zacząć od eko opakowań zwrotnych czy wymiennych. Tak chyba najprościej ale może się mylę i bardziej się rozchodzi o nasze pieniądze a nie o ekologię
A co w zamian do ogrzewania bo gaz też już jest na cenzurowanym. A najwięksi truciciele m innym INDIE CHINY oni mogą truć na potęgę a u mas może kara za zapalenie zapałki
Nie można spalać: plastikowych opakowań, opakowań typu TETRAPAK (np. opakowania po mleku), butelek PET, opon, wyrobów z gumy, resztek farb i rozpuszczalników, przepracowanych olejów, starych mebli, płyt wiórowych, odzieży, papieru z kolorowych magazynów, zanieczyszczonych papierów i tektury, drewnianych elementów pokrytych farbami czy impregnatami, podkładów kolejowych..
wódą?wodą znaczy
Zapraszam około 7:00 na Żelazna 7 teren firmy kurierskiej. Jak sasiad z hurtowni budowlanej rozpala w piecu to przez godzinę mamy mgle w magazynie. Jak tak dalej pójdzie to na święta nie będziecie mieli swoich przesyłek bo nas zagazuje... oczywiście chyba dron straży miejskiej tutaj nie dolatuje... dodam tylko ze jest obecnie ciepło,a czym będzie palił jak będzie z -10?C?
Ale oczywiście walczymy ze smogiem.
Pozdrawiam Straż Miejska od Babci z Jajkami
A może zacznijcie też patrzeć na to co się dzieje na drogach? Za niektórymi samochodami to aż czarno.. Gdzie tu ekologia i dbanie o środowisko?
Urzędniczej głupoty ciąg dalszy jak widać a może by tak samoloty uziemić by nie latały bo trują jak węgiel. Moim zdaniem za długo wojny nie było wtedy wróciła by normalność
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!