Problem pustych lokali to nie kwestia strefy płatnego parkowania... a bardziej kiepskiej jakości lokali i wysokich czynszów. Druga sprawa - nie wiem czy jest ktoś w UM, komu zależy na ożywieniu ul. Słowackiego (od dworca do starówki), Narutowicza czy W. Polskiego. Nawet z zagospodarowanie Wieży Cisnien i ul. Dąbrowskiego to mega problem. Starostwo potrafiło wykupić i wyremontować dworzec. A miasto? Sklepy z centrum przeniosły się do galerii handlowych lub upadły, bo nikogo to nie interesowało. Piotrkowska w Łodzi świetnie sobie radzi, a u nas wieczne problemy i "niedasie". No ale po co myśleć, prościej jest podnieść podatki, opłaty za śmieci, wodę czy przegłosować wyższe ceny biletów MZK.
Jak wydłużenie darmowego czasu wpłynie na rotacje miejsc parkingowych? Czego innego mnie uczono na Politechnice.
Oddać miasto i ulice mieszkańcom. Jadę do Urzędu i gdzie mam zaparkować? Dobra inicjatywa.
Różnymi sposobami próbują...a nawet prawidłowych podpisów zebrać nie potrafią. Chojniak może spać spokojnie mając taką opozycję xd. PS: ja proponuję pierwsze 15 minut wody z kranu za darmo - kto mnie przebije? xd
Rzecznik z Kamieńska prezydenta Piotrkowa już zadecydował za radnych i za mieszkańców. Powiedział że się nie da. Rzecznik z Kamieńska niech rządzi w Kamieńsku bo tam płaci podatki.
Przepraszam bardzo, ale czy ktoś się mnie czy kogokolwiek innego pytał, czy chcę podpisać taką niekorzystną umowę? Dlatego w tym mieście konieczna jest demokracja bezpośrednia, by to ludzie, a nie rada miasta czy prezydent, decydowali o mnie. Chory jest system w tym kraju i potrzeba zmian na każdym poziomie - od samorządów, aż po władze centralne. A tak Piotrkowem rządzą emeryci, a resztę mają w głębokim poważaniu.
Jest kilka miast w Polsce gdzie opłaty za parkowanie nalicza się dopiero od godziny 10:00 są miasta w których hybrydy parkują na równi z autami elektrycznymi bezpłatnie chociażby Tomaszów jest także Kołobrzeg gdzie zdzierają za parkowanie że skóry ci braknie No ale tam jest duża turystyka i to też uważam że nie jest uczciwe także nie widzę problemu żeby była darmowa pierwsza godzina a potem można podnosić już ceny nawet Dobrze by było żeby miasto wystąpiło z pytaniem referendalnym na ten temat do obywateli przecież gospodarze miasta nie są nieomylne
Pierwsza godzina za darmo ale tylko dla zameldowanych w Piotrkowie Trybunalskim reszta niech płaci i to podwójnie,skończą się wycieczki.
Czytając te komentarze to żal ściska
Jak przez darmowa godzinę poprawi się przeletowość miejsc parkingowych . A ci co parkują na 8 godzin to parkują na bezpłatnych osiedlywych i przy marketach .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!