Piszecie o jakichś głupotach, a o wczorajszym wypadku w Bujnach nie: http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/1104917,pijany-recydywista-potracil-inwalide,id,t.html
Maksymalna wysokość kary. Tylko.
Niestety, nie w polskim sądownictwie, które zajęte jest sprawdzaniem stanu psychicznego przywódcy największej partii opozycyjnej.
No, nie rozpędzaj się. Nie wiem czy się orientujesz, ale to jest największa w kraju partia, najbardziej liczna, dobrze umocowana prawnie i majątkowo, z twardą władzą. Liczy sobie ta partia setki tysięcy członków i razem z partią Polski Związek Wędkarski stanowią elektorat, jakim trudno pogardzić. Ale materiał faktycznie do kitu.
zalatuje mi egoizmem i razizmem
Zwyczajnie takie rzeczy już nas nie zaskakują. To, że po mieście jeździ masa takich ludzi z odebranymi prawo jazdy lub wcale ich nie posiadającymi to rzecz ogólnie wiadoma.
Działkowcy w gruncie rzeczy mają rację. Najpierw własnymi rękoma zagospodarowali teren, którego nikt by nie wziął a teraz jak wszystko jest gotowe i zrobione to najlepiej byłoby je dać jakiemuś bogatemu inwestorowi pod kolejny market. Proponuję, żeby działkowcy wycenili ile kosztowało ich zrekultywowanie tego terenu i utrzymywanie przez tyle lat.
Działkowcy nie chcieli, jak w 1998r. AWS chciał oddać działki ich użytkownikom, potem w 2006r. - PiS. Wszystko dlatego, żeby władze PZD miały dojną krowę z działkowców w postaci składek. No to teraz, jak przyjdzie Palikot z PO zabiorą bez odszkodowania i w dodatku jeszcze trzeba dopłacić za wywóz gratów z działki.
czy ja dobrze zrozumiałem, ten sam prezes od 30 lat? Swoją drogą, tereny pod ogrody działkowe wielokrotnie były wywłaszczane od właścicieli prywatnych za psie pieniądze. Działania takie niszczyły ich, znam przypadki śmierci po tym jak ludzie w imię celu społecznego tracili cały dorobek życia.
Ogrody działkowe w Polsce (spuścizna komuny) są bronione jak niepodległość. To jeden z ostatnich bastionów tamtego systemu.
Działkowiec to nie kibol. Nie podskoczy. A nowy hipermarket czy apartamentowec zawsze się przyda.
Ludzie wywieźli te odpady własnymi rękami - zneutralizowali i zrekultywowali te tereny. I teraz żyje tam przyroda – mów działkowicz i radny miasta Jan Dziemdziora. - Czyli jak rozumiem , wywieźli te odpady i wyrzucili do lasu, bo jakoś nie pamiętam żeby za komuny była jakaś ekologia w modzie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!