W 2011 r mieszkańcy gminy Sulejów odrzucili 8 (słownie osiem) wariantowych korytarzy drogi S12. Przestańcie teraz bić pianę .Tyle w temacie
Z tego co mi wiadomo, to winowajcą jest Stowarzyszenie Pracownia na rzecz wszystkich istot, bo nie były zaprojektowane przejścia dla wilka i rysia bodajże. Czy żyjemy w Bieszczadach? O wilkach nie słyszałem w tych rejonach, więc o co chodzi? ALbo sterowanie ręczne na polecenie albo ... sam już nie wiem. Życie ludzi ma większą wartość, a dla żabek, jeży itp. przejścia są zaprojektowane.
Na antenie Radia Łódź 24 września prof. Remigiusz Kozłowski spokojnie i rzeczowo, wyjaśniał dlaczego s12 w okolicach Sulejowa nie powstanie. Na stronie stowarzyszenia można tego wysłuchać i obejrzeć. Kto cierpliwy i chce naprawdę rozwiązania problemu zrozumie to, co specjalista powiedział. Ale pan Zajączkowski i spółka chyba tego nie zrobili i dalej biją pianę, choć specjalistami nie są.
Mieszkańcy Kałku, Włodzimierzowa, Kłudzic, Witowa, Milejowca powinni zawiązać swoje stowarzyszenie i bronić się przed panem Zajączkowskim i jego manią na punkcie s12. Chce odsunąć od Poniatowa drogę i uprzykrzyć życie innym mieszkańcom gminy! Zamiast walczyć o to, żeby tereny gminy Sulejów były atrakcyjne, a nie przecięte S12, zasmrodzone, zniszczone. Nie chcemy tu S12. Władze gminy powinny walczyć o s74 dla dobra WSZYSTKICH mieszkańców gminy!
Bardzo dobrze, że burmistrz i radni tego zamieszania nie popierają. Choć jak widać po liczbie osób na blokadzie to zwolenników s12 jest baaaardzo mało. Stowarzyszenie powinno to przemyśleć i może zmienić nazwę na s74 natychmiast, bo to chyba będzie miało większe poparcie.
Morawiecki tak jak Tusk to notoryczny kłamca oni są tacy sami PiS=PO=PSL=SLD!!!
Nie byłem ale z rodziną popieramy budowę S 12, a tym co walczą chwała za zaangażowanie. W mojej ocenie budowa drogi obok Tomaszowa wiele nie poprawi bo i tak samochody jadące od Częstochowy czy Bełchatowa będą walić krótszą drogą na Sulejów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!