Główną przyczyną inflacji jest obecnie wzrost cen za energię elektryczną który jest spowodowany podatkiem węglowym który zapewniła nam Unia i zatwierdziła go Ewa Kopacz. Dziękuję za uwagę.
Kto dał tytuły tym naukowcom. Podobne a nawet chłodniejsze lata były w latach 50, 60 ....80, 90 ubiegłego wieku itd. i uprawy warzyw nie chorowały na grypę czy przeziębienie.
Uwielbiam słoiki i ocieplenie klimatu oraz zagrypione warzywa. No rzesz .........
A najdziwniejsze jest to, że warzywa i owoce są relatywnie w stosunku do mięsa którego ceny raczej nie rosną. Chyba za duże dotacje na chlewnie.
Nie widziałem truskawek na targowej za 5zl wczoraj płaciłem za ponad 8
No ja to myślę że handlarze zawyżają ceny bo rolnik to sprzedaje dużo taniej a oni ceny z kosmosu
Tak wygląda pisowski dobrobyt. Inflacja ponad 4 % , drożyzna, drogie paliwa, energia. Pamiętam jak jakiś szczerbaty staruszek zachwalał pisowskich ekonomistów. Efekty widać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!