metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)26.03.2012 15:43

Czepcie się lepiej tej ruiny grożącej zawaleniem, a zwanej kiedyś "Europą"...
Bo tam ani "elyta", ani "plebs" nic nie skorzysta, a i w razie zawalenia wszyscy rowno mogą stracić ( życie lub zdrowie).
Jakaś moda zapanowała na wyszydzanie wszelkiej inicjatywy mającej na uwadze poprawę wyglądu naszej zapyziałej mieściny...
Ale zapyziałość umysłowa tych "modnisiów" jest bardziej bolesna.
I z pewnością trudno ich zaliczyć do "elyty"...

00

pkp ~pkp (Gość)26.03.2012 15:06

dla mnie najbardziej światły, ekumeniczny, otwarty i z prawdziwego powołania ksiądz i wolę Centrum Idei niż wiadome radio,
a Centrum pewnie będzie mieć formułę otwartą, więc każdy może zostać "elytą", najbardziej trafiony pomysł kościelny w Piotrkowie...
acha, nie jestem klerykałem

00

sklave sklaveranga26.03.2012 14:46

Mydlenie oczu.
Nie neguję faktu budowy Centrum Idei Ku Demokracji przy Kościele Akademickim Panien Dominikanek w Piotrkowie Trybunalskim skoro ma pełnić funkcje kulturalne między innymi w zakresie kształtowania postaw i propagowania wszelkich wartości związane z demokracją, w tym także dotyczące wolności słowa i myśli. Przecież to aż w oczy kuje a mózg doprowadza do wrzenia. Demokracja w kościele katolickim który jest najbardziej konserwatywną instytucją na świecie, w którym panuje despotyzm i obowiązuje obediencja. Hierarchowie kościelni dawali i dają przykłady jak powinniśmy rozumować wolność słowa i myśli szczególnie w sprawach aborcji, in vitro homoseksualizmu, innych przekonań czy nierówności społecznych. Jedna z doktryn kościelnych nakazuje iść drogą wskazaną przez encykliki papieskie a tych którzy zboczą z tej drogi potępia nawet ekskomunikuje.
Nie dziwi mnie natomiast fakt iż na placu budowy Centrum Idei Ku Demokracji, akt erekcyjny wmurowali, obok Marszałka województwa łódzkiego oraz Wojewody Łódzkiego i przedstawicieli duchowieństwa, Wiceprezydent Miasta – Adam Karzewnik oraz Przewodniczący Rady Miasta - Marian Błaszczyński wszak kościół to władza a władza to kościół. Zobaczcie jak oni razem ramię w ramie idą, do wspólnego celu, celu panowania nad innymi.
Według mnie Centrum Idei Ku Demokracji bardziej będzie przypominać Komsomoł lub West Point a może odmianę Centrum Marksizmu i Leninizmu
Cytat.
"Kościół katolicki… zawsze przestrzegał swych wiernych, by umysł swój karmili tylko rzeczami prawdziwemi i dobremi, nie tracąc czasu na czytanie rzeczy złych, i nie narażając się przez to na liczne szkody.......”
http://sklave.manifo.com/

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 11:04

Ciekaw jestem kto w ogóle będzie z tego korzystać bo znając księdza rektora to raczej elyta !

00

AB ~AB (Gość)26.03.2012 12:37

Jeśli nawet nikt by nie korzystał - to przynajmniej odrestaurowano budynek klasztoru który teraz od strony Pl. Kościuszki wygląda tak jak powinien. Nie będą straszyć odpadające tynki i wylatujące okna tak jak to ma miejsce w budynku "EUROPY".

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 12:46

"AB" napisał(a):
to przynajmniej odrestaurowano budynek klasztoru który teraz od strony Pl. Kościuszki wygląda tak jak powinien.

To wg Ciebie trzeba kasę walić by ładnie wyglądało a reszta nie jest istotna tak?!

00

Maksium ~Maksium (Gość)26.03.2012 12:54

Ja skorzystałem z odpisania 1% na to stowarzyszenie i nie należę do elyty

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 13:14

"Maksium" napisał(a):
Ja skorzystałem z odpisania 1% na to stowarzyszenie

To się chwali!

"Maksium" napisał(a):
i nie należę do elyty

Bo nie masz odpowiednio monety chyba skoro tylko 1% przekazujesz :)))

00

gość ~gość (Gość)26.03.2012 13:17

Co by nie zrobić to i tak wam źle będzie...

00

ares1 ~ares1 (Gość)26.03.2012 13:19

"gosc" napisał(a):
Co by nie zrobić to i tak wam źle będzie...

Dlaczego tak uważasz?!To dobrze że zrobiono z nimi porządek byle były ogólnego użytku publicznego w co szczerze wątpię.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat