Straż pilnuje aby przez barierki nie przejeżdżali przeszkadzać drogowcom. U nas nie trudno sobie wyobrazić jak dostawczak podjeżdża, kierowca wysiada odstawić zakaz i jedzie normalnie z towarem do sklepu pobliskiego ;-). A że patrole są dwuosobowe to sobie we dwóch stoją. Przy okazji dla rozluźnienia zrobią kilka rund w ciągu Słowackiego i za parkowanie coś przymierzą to się budżetowi też ich stanie opłaci. Tak więc bądźcie spokojni obywatele.
A kiedy ostatni raz widziałeś SM interweniującą w sprawie nieprawidłowego parkowania? Nawet na pl. Czarnieckiego pod okiem kamery ludzie stają jak chcą.
Nigdy nie widziałem. Ba, nie widziałem ich interwencji nawet jadąc za jednośladem z Panem ok. 30 i dzieckiem bez kasku na przedzie owego pojazdu przed w/w Panem ... mijali się z Transporterem straży z naprzeciwka przy ok. 20-30 km/h ... Ale wiesz Maddox, słuchy chodzą, że oni te mandaty jednak piszą ;-).
Ja na Modrzewskiego i w okolicach Targowej - spisywali le zaparkowane auta. Tz. na niby trawniku i na zakazie
a tak w woli scislosci-remont slowaka remontem wszystko ladnie no prawie ladnie bo przeciez chyba jakis magistroinzynierek plany sporzadzal prawda a jak sie stanie kolo sadu i spojzy na nowe latarnie to ni huhu pionu i linii nie trzymaja na odcinku do torow no chyba ze to tanczace latarnie
żona hofmana piszesz, że PEUK to najgorsze dziadostwo w mieście. To kogo byś wybrała innego? Kto jest lepszy?
Bo najłatwiej i bez wysiłku wlepić mandat "przeciwnikowi", który sie jie porusza... ;P
To chyba jakieś kpiny? Co można robić przez miesiąc czasu na 50-metrowym odcinku drogi, który jest już prawie gotowy? Powinni to oddać za tydzień, ale u nas są kosmiczne terminy remontów ulic.
Sami ludzie Renesansu w naszym Piotrkowie. Na wszystkim się znają - głupia władza, że dopuszcza, by tacy eksperci się marnowali...
A co to jest wola ścisłości? Uprzejmie może wytłumaczysz?
W woli ścisłości... Miejscowość? Jak Wola Krzysztoporska?
Może Wola Ścisłości w takim razie? Bo chyba nie chodzi o wyrażenie "gwoli ścisłości"...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!