Teraz to nic, ale 20 lat temu niejeden Ikarus z WPKM poległ na ul. Narutowicza, próbując pokonać wodę. Niestety, woda dostawała się do zbyt nisko położonego filta powietrza, a przez filtr do silnika i koniec jazdy.
A wracając do wczorajszej burzy - ciekawe kiedy zostaną ununięte z trawników przy wiadukcie na al. Piłsudskiego ślady wczorajszych wyczynów kierówców, którzy zapomnieli o wstecznym biegu w samochodzie i zawracali po trawnikach???
Też pamiętam te ikarusy, ale miałem frajdę jak patrzyłem jak wychodzą ludzie z takiego autobusu. Tyle lat i nic się nie zmieniło stary dobry Piotrków. Chociaż żeby zmienili nazwę ulicy na Jeziorna bo trochę głupio że Narutowicz ciągle zalany w PT.
Pamietam jakies 20 lat temu jak Narutowicza bylo zalane, codziennie przechodzilem tamtedy z dworca do przedszkola nr 5 ;) Ach to byly czasy.
A ul. Dmowskiego przy Sygietyńskiego na odcinku kilkudziesięciu metrów zawalona jest żużlem naniesionym przez wodę spod pobliskich garaży i nikt tego wczoraj nie sprzątnął. Dziś też raczej nie ma co na to liczyć.
Ciekawe kiedy to zostanie sprzątnięte, bo z poprzedniej soboty nie sprzątnięto - samochody rozjeździły, mimo mojego zgłoszenia do Straży Miejskiej.
Trochę to nieestetycznie wygląda, a podobno UM kładzie duży nacisk na estetyzację miasta. ;)
Urzad miasta kladzie nacisk na deptak przy slowackiego i pasaz rudowskiego a reszta to juz nie miasto, stacja wyglada jak wyglada, kamienice przy slowackiego zaraz sie zawala, no ale mamy piekne markety ktore wciaz sie buduja ;) jesli moge cos zaproponowac to proponuje jakis supermarket w okolicach ulicy modrzewskiego i zrodlanej bo tam jest tak pusto, "plus" daleko, polo market troche blizej ale to nie to samo ;)
Napiszcie jeszcze, że Urząd Miasta ściągnął te deszczowe chmury nad miasto.
Burza przeszła nad Piotrkowem 25.07.2008 około godz. 18.
Tak po 2 dniach (27.07.2008) wyglądało skrzyżowanie ul. Dmowskiego i Sygietyńskiego:
Dzisiąj, 28.07.2008, po 3 dniach od burzy wygląda tak samo.
Kiedy odpowiedzialne służby to sprzatną???!!!
Czy taki widok nie gryzie się z estetyzacją miasta?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!