metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Tu mieszkam ~Tu mieszkam (Gość)18.01.2015 15:13

Brawo Panie Andrzeju proszę działać, wprowadzać same konkrety!!!
Przede wszystkich świadomość, że to urzędnik jest dla obywatela, a nie odwrotnie. Powinien być zawsze przyjacielsko nastawiony, a nie wrogo. Petent to nie intruz.
Radzę zacząć od tego aby w godzinach pracy Urzędnicy nie załatwiali swoich prywatnych spraw - wizyty u fryzjera, w aptece w sklepach, bardzo to drażni mieszkańców - dało się to obserwować w ostatnich latach, liczę, że to bardzo szybko się zmieni.
Następnie koniec ze znajomościami,ten czas powinien się skończyć. Proszę o równe szanse dla wszystkich!Nie może tak być, że do Urzędu ludzie są przyjmowani tylko po znajomościach i często całe rodziny, w naszej Gminie jest naprawdę bardzo dużo bardzo wartościowych ludzi, którzy zasługują na szansę.
Panie Andrzeju oddałam na Pana swój głos z nadzieją, że zrobi Pan tutaj porządek, bardzo proszę mnie nie zawieść, wiem że początki zawsze są trudne ale jestem pełna wiary.Proszę działać w słusznych sprawach.

81

Ja też tu mieszkam ! ~Ja też tu mieszkam ! (Gość)19.01.2015 15:16

Panie Andrzeju, nie ma co się chwalić zwalnianiem ludzi, bo to jest złe i dla osoby zwalnianej i dla budżetu Państwa, taka osoba zasili grono bezrobotnych.
Należy tworzyć miejsca pracy, i to będzie godne Burmistrza !

15

Obcy ~Obcy (Gość)19.01.2015 20:22

Nie zapomnijcie o konkursach na zwalniane miejsca pracy. A to jest rzecz jawna to i można na bieżąco filmować wszystkich kandydatów. Wynik będzie już kiepsko zafałszować.

32

sami swoi ~sami swoi (Gość)20.01.2015 10:16

Na czym będą polegały te zmiany? czy rotacja urzędników ze stanowiska na stanowisko? Pani od budownictwa pójdzie do USC i na odwrót? a może "upychanie" urzędników w innych jednostkach podlegających Urzędowi Miasta w których do tej pory o jakimkolwiek stanowisku można było pomarzyć? a tu pstryk jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki tworzy się miejsce pracy dla koleżanki... Czy nepotyzm i obsadzanie stanowisk ludźmi z zamkniętego kręgu znajomości to są te konieczne zmiany o których Burmistrz Wolborza tak wiele mówił w czasie kampanii wyborczej?

32

strażak ~strażak (Gość)20.01.2015 21:36

Już burmistrz robi porządek w straży Przywraca do pracy (w urzędzie) zwolnionego - słusznie Bogdana M. Nieładnie burmistrzu i ty stojący w cieniu przewodniczący rady miejskiej mieszać się do naszej straży. Weźcie się do pracy i załatwiania środków unijnych na rozwój straży i ich wyposażenia.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat