Brawo Panie Andrzeju proszę działać, wprowadzać same konkrety!!!
Przede wszystkich świadomość, że to urzędnik jest dla obywatela, a nie odwrotnie. Powinien być zawsze przyjacielsko nastawiony, a nie wrogo. Petent to nie intruz.
Radzę zacząć od tego aby w godzinach pracy Urzędnicy nie załatwiali swoich prywatnych spraw - wizyty u fryzjera, w aptece w sklepach, bardzo to drażni mieszkańców - dało się to obserwować w ostatnich latach, liczę, że to bardzo szybko się zmieni.
Następnie koniec ze znajomościami,ten czas powinien się skończyć. Proszę o równe szanse dla wszystkich!Nie może tak być, że do Urzędu ludzie są przyjmowani tylko po znajomościach i często całe rodziny, w naszej Gminie jest naprawdę bardzo dużo bardzo wartościowych ludzi, którzy zasługują na szansę.
Panie Andrzeju oddałam na Pana swój głos z nadzieją, że zrobi Pan tutaj porządek, bardzo proszę mnie nie zawieść, wiem że początki zawsze są trudne ale jestem pełna wiary.Proszę działać w słusznych sprawach.
Panie Andrzeju, nie ma co się chwalić zwalnianiem ludzi, bo to jest złe i dla osoby zwalnianej i dla budżetu Państwa, taka osoba zasili grono bezrobotnych.
Należy tworzyć miejsca pracy, i to będzie godne Burmistrza !
Nie zapomnijcie o konkursach na zwalniane miejsca pracy. A to jest rzecz jawna to i można na bieżąco filmować wszystkich kandydatów. Wynik będzie już kiepsko zafałszować.
Na czym będą polegały te zmiany? czy rotacja urzędników ze stanowiska na stanowisko? Pani od budownictwa pójdzie do USC i na odwrót? a może "upychanie" urzędników w innych jednostkach podlegających Urzędowi Miasta w których do tej pory o jakimkolwiek stanowisku można było pomarzyć? a tu pstryk jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki tworzy się miejsce pracy dla koleżanki... Czy nepotyzm i obsadzanie stanowisk ludźmi z zamkniętego kręgu znajomości to są te konieczne zmiany o których Burmistrz Wolborza tak wiele mówił w czasie kampanii wyborczej?
Już burmistrz robi porządek w straży Przywraca do pracy (w urzędzie) zwolnionego - słusznie Bogdana M. Nieładnie burmistrzu i ty stojący w cieniu przewodniczący rady miejskiej mieszać się do naszej straży. Weźcie się do pracy i załatwiania środków unijnych na rozwój straży i ich wyposażenia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!